söndag, september 27, 2020

Den hundraåttionionde dagen: Ett foto i timmen söndag 27 september

Välkommen till FotoBloggen

Dag etthundraåttionio i isolering och det är dags för Ett foto i timmen igen. 

Kl. 07. Väderprognosen lovar sol idag men än så länge ligger ett tjockt molntäcke över stan men det regnar i alla fall inte.

Kl. 08. Frukostdags. Det hade varit gott med lite juice till leverpastejmackorna men den drack jag upp redan i förrgår, så det fick bli vatten till istället.

Kl. 09. Läser lite kurslitteratur, Sabina Wurmbrands Mitt möte med kommunismen.

Kl. 10. Plockar fram kycklingen jag ska äta till lunch. Förhoppningsvis hinner den tina lite i alla fall.

Kl. 11. Fortsätter att läsa Sabina Wurmbrands bok.

Kl. 12. Mumsar på en god kycklingsoppa till lunch och som sig bör äts den ur en mugg.

Kl. 13. Tittar på ett avsnitt av Grey's anatomy.

Kl. 14. Jag är lite pipplig när det kommer till rå kyckling så skärbrädan får genomgå en vanlig diskning och sedan två saltningar för att jag ska känna mig på den säkra sidan.

Kl. 15. Det blir mycket läsning men jag måste bli klar med den här boken idag.

Kl. 16. Skulle bara gå ut i köket för att hälla upp lite vatten men upptäckte en massa blomflugor bland orkidéerna som fick sig lite vattenbad igår. Provar att strö över lite kanel och hoppas att det hjälper.

Kl. 17. Kom på att jag hade lite hummus kvar från igår. Mumsibums.

KL. 18. Och där kom den 🙂

Kl. 19. Kikar in och kommenterar hos andra efit:are.

Kl. 20. Läser igenom instruktionen till den andra uppgiften på en av kurserna jag läser. Känner att jag behöver läsa Hannah Arendts text en gång till.

Kl. 21. För 16 dagar sedan kom Anni förbi med en uppmuntranskasse som bland annat innehöll fina sticklingar av palettblad och elefantöra. Eftersom jag haft min beskärda del av ohyra (som har sanerats efter konstens alla regler) har sticklingarna fått stå på ett eget litet bord långt från alla andra växter. Men idag såg jag det här och på baksidan av bladet var det två millimeterstora djur som kröp. Alla sticklingar står nu i badrummet och har blivit indränkta i en blandning av såpa, vatten och rödsprit men vad ska jag göra för att få bort ohyran som uppenbarligen trivs i min lägenhet? Jag är hundra procent säker på att det som var på sticklingen kom från min lägenhet och inte följde med i leveransen.

Jag har redan kastat flera blommor, de som är kvar har samtliga blivit duschade plus att de blivit sprejade med såpablandningen. Ytor där infekterade blommor har stått har blivit ordentligt avtorkade med samma blandning, gardiner nerplockade och tvättade. Jord har bytts och provadopinnar har stoppats ner i krukorna. Vad mer kan jag göra? Slänga varenda blomma jag har och inte köpa något nytt på ett halvår?

Blev less och tog inte några fler bilder efter upptäckten på sticklingen. Andra som fotar sin dag idag hittar du här.

13 kommentarer:

Versch sa...

Även här har det lovats sol idag, har inte lika mycket moln på himlen som i Norrköping så det ser hoppfullt ut. :)

Micke sa...

Efter 50mm regn igår skulle ju inte lite sol skada här heller..

Annika sa...

God morgon, här skiner solen än så länge

Versch sa...

Den där kycklingsoppan ser riktigt god ut. 😋

Vonkis sa...

Versch
Vi fick ganska fint med sol mitt på dagen men jag har ju hållit mig inne hela dagen ändå. Det är en väldigt god soppa, och superenkel att göra. Koka kryddblandningen i kokosmjölk och vatten. I med kycklingstrimlor (jag brukar steka dem lite först) och sedan i med champinjoner och tomater.

Micke
Efter regn kommer sol, eller hur är det man säger?

Annika
Härligt.

Efwa - Medea sa...

Fungerade det med kanelen? Jag brukar krossa kanelstång och lägga vid dörren där myror gärna vill komma in och det brukar fungera.

Vonkis sa...

Efwa - Medea
Det verkar ha fungerat hyffsat. Det har varit någon enstaka fluga i krukorna när jag tittat efter men innan kanelen var det en mindre flock.

En pensionär jag jobbade hos för många många år sedan lärde mig att använda kanel mot just myror som kom in i hans hus på våren.

Razzy sa...

Tittar in på din dag. Ska prova kanel på mina blommor jag med , är så trött på de små flugorna.

Anonym sa...

även om man inte riktigt vill tro det så är denna septembermånad snart slut. vonkis verkar ha stannat kvar i augusti, om man nu får tro rubriken för dagen.
=)

Anni sa...

Hoppas det funkar med kanelen, de där flugorna är så jobbiga.
Kycklingsoppan såg god ut. Klart att man ska vara noggrann med disken efter rå kyckling, de där campylobakterna är inte att leka med. Men vanlig disk i hett vatten räcker faktiskt ;-) Viktigt att tänka på förpackningen också ...

Anonym sa...

Rackarns vilken otur du har med ohyran.
Finns ju inte så mycket mer att göra. Hur ofta duschar du med blandningen? Kanske måste dusch/spraya oftare, men du har ju provado...
Sticklingar i vatten kan du spraya dagligen.
Hoppas verkligen att det ordnar sig!
Marianne

Vonkis sa...

Razzy
Gör det!

Anonym
:-)

Anni
Det verkar ha fungerat rätt bra. Någon enstaka fluga ser jag men inte alls lika många som tidigare.
Ja hjälp, när jag tar sista kycklingen ur påsen då sköljs den ut och läggs i en annan plastförpackning i påsen med återvinning och sedan tvättas händerna väldigt noga. Som sagt, jag är aningens nipprig när jag hanterat kyckling.

Vonkis sa...

Marianne
Börjar bli aningens less. Förstår inte var de kommer ifrån hela tiden.