onsdag, september 16, 2020

Den hundrasjuttioåttonde dagen: Present, protest och förbjudet zoom-beteende

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrasjuttioåtta i isolering. Vilken överraskning jag fick med posten idag! Jag har satt upp en lapp till brevbäraren att jag är hemma så de kan ringa på om de har med sig stora brev och det var precis vad som hände idag. M har skickat en födelsedagshälsning via godisboxen och ni ser ju vad bra godisar som låg i lådan. Den som kom på den här tjänsten är ett geni. 

På lådans lock var det en bild på M och mig från en maskerad vi arrangerade i protest mot att SVT beslutade att plocka bort en revy med HippHipp under trettonhelgen på grund av tsunamin i Thailand. Det var inte läge för underhållning i nationell TV. Det höll vi inte med om så det blev en maskerad på temat sagor och serier istället. Och roligt hade vi.

Efter lunch har det blivit en del tid framför datorn. Först var det möte med arbetslaget och en kort ledarskapsutbildning. Direkt när den slutade deltog jag vid en timmes webbinarium från Naturhistoriska riksmuseet om naturresurser och hållbarhet med Minecraft. När jag satt där blev jag helt sanslöst kissnödig och det ska erkännas, jag var väldigt nära att ställa datorn på hyllan i hallen och kissa, under pågående webbinarium. Jag menar, både ljud och kamera var avstängt.

Men nej. Jag kände att där gick gränsen för mig för tänk om något skulle hända så det ändå hördes och/eller syntes vad jag gjorde.

Ni behöver inte oroa er, nu är webbinariet avslutat och jag har kissat ordentligt.

En sak till bra. Jag berättade igår om att det var den första inlämningen på en av kurserna. Steg två var att skriva en kommentar på varandras texter och en av kommentarerna jag fick var att texten var välskriven. Det kändes väldigt bra. SÅ nu är jag både lite nöjd över det och nykissad. Vad mer kan man behöva?

4 kommentarer:

Annis sa...

Nice med en massa gott! Men vart tog hon vägen den hundrasjuttionionde dagen??

Vonkis sa...

Annis
Det blev ett senare inlägg idag, har varit ute på coronasäkert galej :-)

Anni sa...

Vilket härligt paket! Vad bra att brevbäraren fattar att du kan ta emot direkt vid dörren, det är ju guld värt. Ett tag hade jag en brevbärare som visste att jag mest jobbade hemifrån och därför bar upp hela paket till ytterdörren! Sådan service!
Jobbigt det där att bli kissnödig när man inte ska, det är lite som att amn absolut behöver hosta när det ska vara knäpp tyst.

Vonkis sa...

Anni
Det var verkligen inte en dålig service!
Ambitionen var att spara på lite godis men det tog bara några dagar så var all uppätet.

Nu har jag lärt mig och ser till att gå på toaletten innan varje videomöte, oavsett om jag känner mig kissnödig eller inte.