torsdag, maj 04, 2023

Vad händer på lotten?

Välkommen till LottenBloggen

Det har blivit några turer till lotten för S och mig redan det här året men jag har varit för trött för att göra några blogginlägg om besöken. Bilderna är tagna mellan mitten av april och 1 maj.

Den ena clematisen vaknade till liv i början av april. Den andra ser fortfarande trött ut men sen behöver vi eventuellt klippa ner för att den ska komma igång. Vi ska bara dubbelkolla vilken sort det är för att vara säkra först.

Krukrosen jag planterade ut i somras ser ut att ha överlevt vintern, jag måste fråga någon kunnig om jag ska klippa den lite eller om den ska få vara ifred.

Mitt projekt med en pytteliten sommaräng för att mota bort kirskålen fortgår. Under duken ligger diverse blomfrön och väntar på att gro. Vid den röda markeringen finns en liten akleja son överlevt vintern, strax nedanför några pioner jag flyttade på i höstas och vid den blå markeringen trivs bergklint jag flyttade dit för ett år sedan.

En av få icke-gula lökväxter vi hann se innan de blev uppätna.

Kejsarkronorna mår bra men spännande att två av fyra blivit så mycket större.

Den kära potatishögen. Eller, ja, den före detta potatishögen nu då. Jädrar i min låda vad jag har suttit här och rensat kirskål och som ni ser har det gett resultat. Det är någon enstaka kirskål på väg upp men jämfört med andra ställen där jag inte kunna vara lika rigid med rensandet är det stor skillnad. 

I den blå markeringen är det lite bergklint som överlevt vintern, den gula markeringen innehåller några silvriga växter som vi fått av en granne och som jag inte kan namnet på. Strax ovanför och under dem tryckte jag ner några irisrötter i höstas. Snett ovanför den röda markeringen växer en bit flyttad pion och lite vitsippor som följde med pionerna och slutligen då kommer det upp en tulpan som följde med lotten i den röda markeringen.

Förra våren hittade vi en liten blåbärskvist med rot. Vi tryckte ner den i en kruka, ställde den i växthuset och glömde väl mer eller mindre bort den. Och det verkar den ha mått helt ok av, för den har överlevt vintern. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad det händer grejer på våren. Ska bli intressant att få följa utvecklingen. Bul med blåbärskvisten, hoppas den tar sig.
/Marianne

Anni sa...

Hoppas att du orkar med fler inlägg från lotten, den är så rolig att följa.