söndag, september 17, 2006

Sluta att kampanja på valdagen!

Välkommen till valbloggen

Jag, A coh M skulle träffa Kerbie på stan och ta en fika idag.

Vi bestämde oss för att gå till Fräcka Fröken i stan.

När vi gick dit gick vi förbi borgarnas valstugor och de var öppna idag.
Hos Fp frågade de om vi hade röstat. M svarade "Ja men inte på er" medans vi fortsatte att gå. Tror ni att de nöjde sig med det svaret?

Nej då.

Kvinnan var tvungen att ropa efter oss att det var ju synd men det var ju bra att han hade röstat i alla fall.

Vad var meningen med det då? Insåg hon inte att vi inte var intresserade av vad hon hade att säga? Vi gick ju där ifrån.

När vi satt på Fräcka Frökens uteservering hörde vi helt plötsligt hur det spelades hög musik. Det var borgarna som hade en bil med högtalare på. Musiken de spelade var direkt osmaklig och handlade bland annat om Persson och tsunamin. Dessutom pratade han som satt i bilen om hur dålig politik (s) har fört och att alla skulle gå och rösta på moderaterna.

Fatta vad irriterande

Där satt vi för att fika och prata men det gick ju inte att föra ett vettigt samtal med all musik.

Efter en liten stund gick Kernie och jag till bilen för att be mannen att sluta men det tänkte han verkligen inte göra, för han hade tillstånd och vi har yttrandefrihet i Sverige och dessutom var det upp till mig om jag ville lyssna eller inte.

Är det verklgen upp till mig om jag vill lyssna eller inte om jag sätter mig på en uteservering då det är tyst och propaganda sedan börjar spelas på hög volym?

Jag tycker inte det.

Någon verkan verkar det ändå ha haft att vi gick dit, för först sänktes volymen och sedan blev det helt tyst.

Men det var verkligen ett dåligt bemötande vi fick av honom.

Jag tycker verklgen att alla partier ska tänka på valfriden och inte kampanja på valdagen. Det vore rätt bra om de kunde visa väljarna sån pass respekt. Är jag osäker så brukar det finnas folk vid vallokalerna att fråga. Träng er inte på när jag vill ta en fika med mina kompisar.

Inga kommentarer: