måndag, september 04, 2006

Tvättstugan

För ungefär en vecka sedan hände en sak.

Jag behövde tumla överkastet jag har över soffan, det var en massa massa katthår på det, men hade ingen tvätttid. Så jag gick ner till tvättstugan för att se om det kanske var ledig ändå.

Det var det inte. Det var färdigtvättad tvätt i tvättmaskinen (mycket tvätt där...). Jag tänkgte att just den tvätten kanske inte skulle tumlas och då skulle jag ju kunna tumla mitt överkast. Så jag gick ner igen 45 minuter senare. Då var tvätten fortfarande kvar i tvättmaskinen. Jag ville ändå inte använda tumlaren utan väntade ytterligare en timme. Då tvätten fortfarande var kvar tänkte jag att den som tvättar kanske inte hade något mer att tvätta, så jag stoppade in överkastet i tumlaren.

Minder än en timme senare gick jag ner för att hämta överkastet.

Då var hon som tvättde där nere och hon var asförbannad och frågade om det var jag som hade tagit hennes tvättid.

Jag sa att det var jag som hade överkastet i tumlaren och då blev hon ännu argare.

Hon skulle minsan inte kunnat tumlat sina kläder som hon nu hade hängt i torkrummet. Jag sa att tumlaren hade gått klart så hon kunde lägga kläderna där nu men det kunde hon inte, för hon skulle börja jobba nu.

Hon gapade en massa och vägrade att godta mina ursäkter.

I mitt stilla sinne undrade jag dock varför hon inte hade tumlat kläderna tidigare om det nu var så brottom. Jag väntade nästan två timmar med att använda tumlaren och det hängde inget annat i torkrummet så jag trodde verkligen att det gick bra att använda tumlaren.

Jag har själv varit med om att folk har använt tumlaren när jag har tvättat. För det mesta har det gått bra men en gång hade jag själv bråttom och la ut det som var i tumlaren, det får man ju räkna med.

Det störde mig även att hon vägrade godta mina ursäkter.
Ja, jag gjorde fel men vad vinner hon på att fortsätta vara sur och gapa en massa?

1 kommentar:

Anonym sa...

Fy så otäckt. Varför hade hon inte bara tagit ut sina grejer? Huga, jag tycker att man måste vara lite flexibel även om man ska försöka respektera andras tvättider. Jag vet ju hur det är i ert hus.Mkt svårt att få tid.