fredag, oktober 06, 2006

Carl Bildt

Välkommen till politikbloggen

Carl Bildt, ny utrikesminister... Så kan det gå... Men det hör inte till vanligheterna att en gammal statsminister blir minister igen.

7 kommentarer:

Gevalia-U sa...

Ingen kan väl vara mer rätt för det jobbet än Bildt.

Vonkis sa...

Gevalia-u
Nej, han har ju otroliga kontakter utomlands men det är ju lite av ett underkännande av de egna politikerna att de på tolv år inte ha lyckats få fram någon annan som kan vara utrikesminister.

Unknown sa...

Jag tyckte bra om Jan Eliasson
Laila Freiwalds var väl så där med tanke på att hon var helt fel person på posten.Hon fick nog ta mycket onödig skit (ursäkta språket)

Carl Bildt är en kompetent man med många kontakter och är känd och respekterad utomlands

Jag var helt bombsäker på att Leijonborg skulle bli ny utrikesminister...för han är ju iallafall engagerad och kunnig om vad som händer i världen..
Men men...vi får se vad som händer...

Vonkis sa...

Vilding
Jan E borde verkligen ha fått mer tid på sig som utrikesminister, Persson borde ha kommit på honom tidigare tycker jag. Freiwalds största problem var nog att hon känns så osympatisk, i det mesta.

Vi får sannerligen se vad som händer, spännande blir det.

batti sa...

Jan Eliasson var en av de mycket få kompetenta statsråden i sossarnas (enl. Perssons flerpartiregering) och där var jag orolig att Alliansen skulle misslyckas. Men Bildt är i klass med Eliasson så det blir nog bra.

Varför är det ett misslyckande att man inte fått fram nån annan? Den mest kompetenta ska alltid ha en tjänst och Bildt lär vara den bästa. Det är ungefär som att säga att det är kasst av Sverige att inte få fram en ny Gunde Svan eller Billan Vestin...

Vonkis sa...

Batti
Välkommen tillbaka
Jag hade inte sett det som ett misslyckande om Bildt hade varit exempelvis utrikesminister förra gången men nu var han Statsminister. Det är lite som att Kungen skulle abdikera, bara för att bli kronprins.

miyala sa...

varför ska man behöva fà fram en annan dà man har en som är otroligt kompetent och bra inom det? Tycker Bildt passar alldeles utmärkt inom det. Mànga som fàt liknande poster har ju knabbt nàgon erfarenhet men här har vi en som förhoppningsvis vet vad han pratar om!