torsdag, oktober 12, 2006

Pinsamt

Välkommen till Fuskbloggen

Det här börjar ju bli riktigt pinsamt.

Tre ministrar som inte betalar TV-licensen
Två som har svart hemhjälp
En som angivit för liten inkomst ochdärmed fått 130 000 för mycket av riksdagens inkomstgaranti.

11 kommentarer:

Gevalia-U sa...

Ska bli kul och se hur länge de kan vara ministrar nu när mediadrevet är i full gång.

Anonym sa...

Men hur kan det vara så här?? Är det inte bara de arbetslösa och de som går på bidrag som fuskar? Hur ska den nya regeringen komma åt fusken bland de rika I wonder?????

Andelieb sa...

Jag tycker det är lite roligt att ministrarna kan skita i att betala men du måste betala för din trasiga TV tills den är ute ur lägenheten...

Vonkis sa...

Gevaila-U
Ja, det där drevet brukar ju kunna vara rätt ihärdigt. Varje gång de gör något som inte uppskattas så kommer ju det här att tas upp.

Allin
Det är ju skillnad på folk och folk...

Andelieb
Precis! Men nu har de blivit polisanmälda såg jag. Ska bli spännande att se vad det leder till.

batti sa...

Det är naturligtvis jättebra att polisen lägger resurser på det här...kanon. Kan de inte gå ut och fånga rödljuscyklister lite mer också. Våldtäktsmän och mördare är väl skitsamma när man kan sätta dit dessa personer som så gör livet farligt för sina medmänniskor!

I ärlighetens namn tycker jag att det är rent pinsamt (och oerhört korkat) att de här personerna har gjort dessa dumheter. Och att de så fullständigt saknar förnuft att möte media på ett vettigt sätt är ytterst märkligt. Om de fortsätter såhär är det nog bara att avgå...om inte för sin egen skull så för alliansens!

Tyvärr har politiker inte alltid varit bra förebilder... Det finns allt för många exempel på sådana, tyvärr verkar det inträffa oberoende av blocktillhörighet.

Men visst blir man sugen på att säga upp sitt TV-innehav...

Anonym sa...

Till Allin.
Det går väl att sammanfatta med "Som man är själva, känner man andra".

miyala sa...

exakt vad blir de polisanmälda för? àr det den svarta hemhjälpen eller tv- licensen. Om det är det sistnämnda bör ju halva befolningen anmälas. Kanske dags att hitta en annan lösning Pà att fà in pengar till tv- licensen, ett som fungerar i stället för att köra samma sak àr efter àr dà jättemànga inte betalar den. Den sista lösningen jag hörde var att höja den eftersom sà fà betalade, de behövde mer pengar... Hm... ja, det fyller ju verkligen sin funkrion.

Jag hoppas verkligen att polisanmälan inte gäller tv- licensen, lite överdrivet. Dà finns det betydligt viktigare saker att lägga polisens resurser pà, typ barnmisshandel som hamnar làngt ner i högen...

miyala sa...

Jag tycker att ministrarna ska fà en chans att visa vad de gàr för som ministrar...

Det vore ju värre om dom började jobba i en regering som infört möjlighet till bättre hemhjälp och sedan fortsatte betala svart! Ok, det är inget smart beteende de har haft men i ärlighetens namn är det ett beteende väääldigt mànga svenskar har (pga att det mànga gànger är alldeles för dyrt att vara laglig). Det anser jag är ett beteende man màste fà stopp pà, men för att uppnà det màste förutsättningarna ändras...

Vad jag försöker säga är att det här gjorde ministrarna innan de blev ministrar, och de kunde ha varit värre. Ge dem en chans nu och se om de kan göra bra ifràn sig pà sitt nya jobb...

Vonkis sa...

Batti
Det är straffbart att inte betala tv-licensen (kan få böter). Vilka konsekvenser får det om den som är högst ansvarig för Public Service i 16 år (!) har struntat i att betala avgiften?

Miyala
De är anmälda för att inte ha betalat sin TV-licens. Enligt uppgifter från rasiotjänst betalar 9/10 svenskar sin TV-licens. Tror även att det är olika rotlar som handlägger misshandel och bedrägerier. Ett brott är ett brott, oavsett om det är gjort av en minister eller inte. När dessutom en minister har gjort två saker (svart hjälp + TV-licensen) och en annan har gjort fyra saker (svart hjälp, TV-licensen, suspekta hus- och aktieaffärer) så är det inget att bara rycka på axlarna åt.

miyala sa...

Hade faktiskt ingen aning om att man kan bli polisanmäld för det, men nu vet jag...

jag är bara sà himla less pà att läsa om sànt här hela tiden... Vill läsa tidningen gällande vad som händer i Sverige och halva valrörelsen och även nu är det bara om liknande saker... sà less!

Det är väl självklart att deras beteende skadar förtroendet rejält men är sà trött pà att allt i media... nästan... gàr ut pà att gräva upp en massa skit om folk!

Hade ju varit trevligt om det gick att läsa om nàgot positivt ibland!

Nàgon som har trevliga nyheter att berätta kanske???

batti sa...

Ja, det är straffbart... Det är det väl att ladda ner musik också, men tycker du allvarligt att polisen ska lägga resurser på det???

Dessutom är, som jag redan sagt, TV-licensen så erbarmligt dumt utformad att den i sig självt borde vara olaglig...

Ja, jag tycker att det är fel att inte betala TV-licens. Om jag ser tillbaks på mitt liv finns det inte chans i helvete att jag skulle kunna bli minister...men min bakgrund. Jag betalde inte under ett par år när jag var student... För att inte tala om att jag har fått parkeringsböter och blivit utvisad i innebandy ett flertal gånger...