måndag, februari 01, 2010

Ahhhh

Välkommen till DepecheBloggen

Var ska jag börja?

Kanske med att vi stod cirka 1,5 meter från första kravallstaketet igår. Och runt 5 meter från scenen...

Detta var ju min tredje konsert med Depeche Mode i ordningen och jag blev inte besviken den här gången heller, även om vi hade några surpuppor runt oss, men de återkommer jag till.


Tempot på publiken kändes lite segt ibland men det som hände på scenen var en fröjd för ögat, och då är det inte bara det att Dave Gahan är snygg jag menar...


...vem det än är som har planerat det som händer på skärmarna så ska hon eller han ha stort beröm, sjukt snygga grejer hände som sagt på scenen.


Vet inte om det tillhör vanligheterna att Martin Gore får så mycket uppskattning som han fick igår,

publiken ville aldrig sluta att sjunga, vare sig Home eller Dresssed in black.


Och precis som för fyra år sedan blev jag lite avis på det där mikrofonstativet.

På det stora hela en väldigt bra konsert, men Stadion 2006 var bättre.

Självklart fanns det låtar jag saknade igår, men med så många bra låtar som Depeche har är det ju stört omöjligt för dem att få med alla om det inte ska bli en konsert på fyra timmar.

Surpupporna i publiken då?

Jo, vi fick en flaggstång framför oss där framme vid scenen. En flaggstång som stod helt stilla under hela konserten, ja förutom då när han surt vände sig om och blängde på den som hade fräckheten att snudda vid honom. Och så hade vi tanten som tydligt demonstrerade hur irriterad hon blev varje gång vi sjöng med och skrek, bland annat genom att hålla för sitt öra. Vad gjorde de långt fram på ståplats?

Maria, den här är till dig.



Läs mer
Expressen
DN
SvD


Dagens FRA:are – signalspaning
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

13 kommentarer:

Christina sa...

Jag var tvungen att bildgoogla på David Gahan, för jag hade ingen särkild uppfattning om hur de såg ut, en och en.
Han har absolut någonting, jag förstår vad du menar ;)

Vonkis sa...

Christina
Och då är han så mycket hetar live än på bild :-)

Christina sa...

Jo, det fattar jag, jag ser potentialerna i stillbilderna ;)

Maria sa...

Vad gullig du är Veronica! Jag började lipa när jag insåg vad det var för klipp. :-) KRAM

Vonkis sa...

Christina
:-D

Maria
Vad gör man inte för en depechare :-D

Den förvånade pappan sa...

Att folk sjunger med och rör på sig är väl tämligen självklart på stålplats. Det som jag reagerade på var att det var så lugnt framme vid scenen och då stod jag nog mindre än tre meter från staketet.

Jag tror att det beror på att Depeche Modes fans också håller på att åldras. Jag har lyssnat på dem i 20 år, men hur många har börjat lyssna på dem på senare tid? Jag vet inte, men inte så många tror jag.

Dagens ungdom förstår sig inte på finkultur helt enkelt!

Lilltrolls far sa...

Vill man inte hoppa, sjunga med eller bidra till en fantastiskt stämning kan man hålla sig till sittplats eller titta på TV.

Vad bra att du hade kul! Kram!

Cissi sa...

Jag hade sittplats och det låter som att vi hade mer röj där ;-). Har aldrig varit på en DM konsert där publiken sitter ner iofs... förutom i balladpartierna kanske.

Vonkis sa...

Den förvånade pappan
Sannerligen, dagens ungdom...

Lilltrolls far
Precis vår mening också. Kanske är det inte bara dagens ungdom det är fel på :-d

Cissi
Det var en dle röj där vi stod, sedan drog ju surpupporna ner på stämningen i och för sig. Nästa gång får ni sittplatsare komma ner och hjälpa till :-D

Cecil sa...

Vonkis, bra bilder! Måste också säga till Den förvånade pappan att vi ju hade en liten tjej bredvid oss som kunde alla låtar men nog inte var mer än 18-20 år. Det värmer mitt Depeche-hjärta!!
Kram!!!!

Vonkis sa...

Cecil
Mörsi båokåo
Det värmer verkligen ett depechehjärta när "småttingarna" kan texterna.

Den förvånade pappan sa...

Cecil

Det var skönt att höra. Jag började bli orolig för att vi skulle följas av en helt förtappad generation. Men det finns hopp alltså! :-)

superkryp sa...

Jag inser att jag låter tråksur, men jag är mer inne på att höra artisterna sjunga än att höra personen bredvid mig skråla. Sen är det självklart att publiken ska sjunga med, framför allt när Dave vill att publiken ska sjunga. Eller när det blir allmän allsång. I övrigt tycker jag att det förstör med det allmänna skrålandet. När Martin sjunger sina ballader till exempel, då blir det ju mycket mer stämning om det är HAN som sjunger - inte publiken.

Allt det här sen de sänkte gränsen för ljudnivån på konserter. Förr hörde man ändå, nu ... inte lika bra.

Men om man står längst fram är det larvigt att sura över sånt. Längst fram är det ju bra oavsett skrål, etc. Tyvärr är det svårt att vara lång också. Man är i vägen men vill se precis lika mycket (läs: vara lika nära) som småfolket. (Fast det var inte jag, jag stod inte längst fram.)

För mig var Globen 2006 nog lite bättre. (Missade Stadion-konserten.) Saknade de här låtarna i söndags: Photographic, Shake the disease och Nothing's impossible.

Roligt att se dina bilder! :)