lördag, november 13, 2021

Ännu en arbetsvecka

Välkommen till ArbetsBloggen

Idag är det smörgåstårtans dag. Planen var att gå till stan och köpa en bit på Nelins men ena foten har bråkat hela veckan och inte ville den samarbeta idag heller, så det blev ingen tårta.

Förutom den onda foten har det varit en ok arbetsvecka. Jag har varit på kurs igen, det var en väldigt intressant dag i torsdags där jag lärde mig en hel del om rätt ersättning vid övertid och vad som står om skyddsombudets roll, rättigheter och befogenheter i arbetsmiljölagen och förtroendemannalagen. kunskaper jag kommer ha stor användning för framöver.

Som vanligt blev det en hel del intag av mat och fika under dagen och som den stöttande kollega jag är uppdaterade jag fortlöpande kollegorna med bilder om allt gott jag fick äta. 

Det stod handdesinfektion utställt lite här och där. Just det här märket var nytt för mig, även efter att jag insett att jag läst fel på namnet...

Mästerfotografen på bussen har varit i farten igen. Visst ser du den fina halvmånen. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst ser jag något ljust, kanske nästan runt. Möjligen en måne …
Tur att jag är nyäten när jag ser dessa härliga bilder på god mat. Inte ett dugg missunnsam. Hoppas dock att det går att muta den bråkande foten, så,den fattar att den ska bråka mindre.
Ha nu en skön mysig helg.
Själv satt jag nyss och sydde på en tygskors som jag tänker ha gästhanddukarna i. Måste dock stryka på vlisselin, så den inte ramlar ihop. Men vliselinet ligger i understa plastlåda, så jag ska gruva mig lite innan jag lyfter om mina lådor med tyg.

Marianne

Bloggblad sa...

Missade smörgåstårtedagen, tyvärr. Men jag fick så mycket annat gott i Sthlm. Jag tänkte på dig, du hade alla gånger gillat föreläsningarna om vikten av läromedel, att inte uppfinna hjulet varje år själv, utan nyttja den kunskap som redan skrivits ner. Det som var nytt för mig var forskningen om att barn lär sig läsa bättre i en pappersbok - nog för att jag har trott så länge, men nu fick jag höra det från forskare.

Jag var ju med mot slutet av 80-talet när alla skulle göra sina egna läromedel och inte lita på det redan tryckta. Jag gick en kurs i holistiskt lärande, minsann! Tänk om jag anat hur omodernt det skulle bli 30 år senare...

Bloggblad sa...

...alltså att göra egna läromedel... det holistiska är nog ok än.

Vonkis sa...

Marianne
Känner igen det där med att gruva sig ett tag innan man gör det man ska, jag gruvar mig för fullt inför att ta tag i dammtorkningen jag m.å.s.t.e. ta tag i.
Gissar att det var en tygkorg du sytt.

Bloggblad
Åh, det låter verkligen som intressanta föreläsningar och som något mina chefer skulle behöva höra. Tyvärr lever det där med att göra eget läromedel kvar, det är så illa att studenter får det i uppgift när de är på vfu!

Anni sa...

Jodå, jag ser månen, men inte att den är halv.
Bra med kurs och nya insikter, man blir starkare i sin argumentation och uppmärksamhet när man vet vad som gäller!

Vonkis sa...

Anni
Precis så är det, i morgon har vi samverkan och jag är taggad till tusan.