torsdag, november 04, 2021

Solsken rakt in i hjärtat

Välkommen till SolskensBloggen

Det här lovet har inte blivit riktigt som jag trott, och det är inte bara gårdagens teaterfadäs jag tänker på. Jag har inte någon ork till något vettigt, alls. Egentligen borde jag nog ringa läkaren för att kolla upp mitt järnvärde men sånt skjuter jag ju gärna på så länge jag bara kan.

Vid lunchtid idag tog jag mig i alla fall ut för att handla lite. I sällskap med en lite molande huvudvärk tog jag spårvagnen till och från stan för att köpa mat på Ica. Det satt långt inne men oj så värt det det var i slutänden.

När jag satt vid hållplatsen och väntade på spårvagnen tillbaka kom det nämligen förbi en tjej som undrade om jag heter V och om jag kände igen henne.

Det var en av eleverna från min sista klass i Norrköping! Hon och en annan elev (som inte vågade komma ner ifall de sett fel) hade sett mig genom fönstret på bibliotekets övervåning så hon sprang ner för att säga hej och tacka för allt jag gjort. Ni förstår inte hur betydelsefulla de orden var att få höra. Vi hann prata en stund innan spårvagnen kom så jag fick veta att hon läser natur och att det går bra för henne, något som inte förvånar mig det minsta.

Huvudvärken och tröttheten är kvar men det där mötet gjorde verkligen min dag, ja hela veckan, minst. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att det värmer 🥰djupt in ihjärteroten!
Det får du väl iofs höra när du träffar tidigare elever, men så betydelsefullt att få höra.
Marianne

Bloggblad sa...

Jag vet! En sådan kommentar uppväger mycket av tristess och tjat och klassrumstjafs.

Vonkis sa...

Marianne
Jo, nog har jag fått höra trevliga saker tidigare också när jag mött elever, men nu var det en som såg mig genom ett fönster och kom ut enkomt :-)

Bloggblad
Jag skulle ha skrivit att den som inte är lärare inte förstår :-)

Versch sa...

Åh vad roligt att träffa en gammal elev som dessutom kommer fram och ger så fina ord.

Hoppas veckans ledighet ger dig tid för återhämtning och att du snart blir piggare, annars får du nog kolla upp om det är järnbrist eller något annat. Var rädd om dig!

Vonkis sa...

Versch
Som Bloggblad skrev ovan, det är sånt som väger upp allt det tråkiga och jobbiga.

Det har varit några trötta dagar men idag känner jag mig piggare. Men jag borde nog ringa vc ändå eftersom mitt järnvärde ligger lågt i perioder.

Anni sa...

Så underbart!

Vonkis sa...

Anni
Sannerligen 🙂