måndag, november 29, 2021

Sista utbildningsdagen

Välkommen till UtbildningsBloggen

Att börja jobbveckan med att vara iväg på facklig utbildning, det är sannerligen något jag kan rekommendera.

Sista förmidags- och eftermiddagsfikat. Tyvärr glömde jag att fota den goda lunchen men jag kan avslöja att jag åt en väldigt god inkokt lax med kokt potatis. Är inte kokt potatis ohemult gott?

Både Linköping och Norrköping har tagit fram och tänt sitt julpynt. Linköping verkar ha satsat på renar i år för jag såg flera stycken på den korta vägen från hotellet till stationen.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det kanske är för att skrämma alla hjortar från att komma till stan. Det finns mängder av dem åt Åtvidabergshållet. Så där entusiastisk brukar jag vara när jag åker på Stiftsfullmäktige i Vårdnäs. Vilken mat!

Anonym sa...

Så härligt med kunskapspåfyllning. Oftast blir man så positiv och tänker att man kan påverka det mesta. Tyvärr är inte de som inte var på kursen lika positiva och ändringsbenägen. Kursdagarna ger ändå så mycket, och är klart värt att delta. Dessutom med fantastisk mat.

Inkokt lax, är så gott, men länge sedan jag åt. På ”stenåldern” när jag jobbade på sjukhuset, serverades det alltid på midsommarafton. Det kunde man se fram mot, när man hade helgjobb. (OB ersättningen var så konstruerad att man fick vanlig helgersättning under storhelg men från kl 16 dagen innan, vilket medförde att det enda man tjänade på att jobba midsommar var högre ersättning mellan 14-19 på fredagen) Allt var inte bättre förr! Men tack vare fackliga företrädare förbättras arbetslivet, även om nya bekymmer dyker upp.

Oj, nu blev det en novell… (pga av inkokt lax 😂)
Marianne

Vonkis sa...

Bloggblad
Aha, smart och snygg lösning 😂
Maten är minst halva grejen när man är på kurs eller konferens, en skitbra träff kan helt klart förstöras om maten och fikat inte är bra.

Marianne
Den här kursen har varit väldigt bra och gett mig så mycket. I mitt fall kan det tyvärr falla på om ag förstår sin del.

Ja tänk vad lite inkokt lax kan leda till :-)
Visst är det bra att andra gått före, sedan vore det bra om folk i dagen kollegia förstod hur mycket folk har kämpat för att vi ska vara där vi är idag.

Lena sa...

Är det inte för maten man går på en utbildning/konferens?!... :-D

Vonkis sa...

Lena
Jo, lite så är det ju 😂

Anni sa...

Inkokt lax är ohemult gott!
Renar såg jag i Sundbyberg också, men i Stockholm har vi älgar :-)

Vonkis sa...

Anni
Jag har bett Den ömma modern att vi ska äta inkokt lax till jul :-)

Vi har haft i alla fall en stor ljusälg i Norrköping, gissar att den är uppställd någonstans i år också.