fredag, november 05, 2021

Flyttestet

Välkommen till FlytBloggen

De flesta av oss har nog hört talas om flyttestet som misstänkta häxor utsattes för när det begav sig. Ni vet hur de bakbands och kastades i vatten, om de flöt var det beviset för att de var häxor, om de sjönk var de oskyldiga. Döda, men oskyldiga.

Idag har jag genomfört ett eget litet flyttest här hemma. Nu var det i och för sig ägg jag undersökte för att se om de var dåliga eller inte men å andra skulle man kunna misstänka att häxor varit i farten om man råkar knäcka ett riktigt gammalt ägg. Dessutom är ju resultatet det samma, sjunker ägget är det fritt fram att äta, om det flyter är det marsch ner i soporna.

You say häxa, I say ruttet ägg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Den kopplingen var bra !
Marianne

Bloggblad sa...

Jag har under mina 45 år som husmor, bara stött på ett enda ägg som varit ruttet. Det luktade redan innan jag knäckte det.

Ägg håller mycket längre än man tror i kylskåpet. Fabrikanterna är så skraja att de sätter några veckor på bäste-före-datum, men de håller i flera månader.

Bloggblad sa...

P.s. Så mycket knep som jag kan av alla slag, så hade jag blivit både dränkt och bränd på bål om jag levt för fyra hundra år sedan!

Vonkis sa...

Marianne
🙂

Bloggblad
Äggen som sjönk var från maj, de som flöt från juli, hade de bara varit från hösten hade jag knäckt utan att testa dem innan 🙂

Det är sannerligen för väl att du lever nu och inte då!

Versch sa...

Haha så fel det kan bli…läste rubriken för snabbt…tyckte det stod flytt-fest….så började jag läsa om ägg och häxor istället. 😂😉

Vonkis sa...

Versch
Ha ha, jag skulle kanske ha lagt till ett bindestreck i rubriken.
Fick en kommentar på fb av en som läst flytt-estet 🙂

Anni sa...

En annan likhet mellan kvinnfolk (häxor eller ej) och ägg är att vi har den perfekta formen.

Vonkis sa...

Anni
Ja jägarns, det har du ju rätt i!