söndag, november 07, 2021

Odlingsexperiment

Välkommen till ExperimentBloggen

När vi började rensa ur odlingslådorna i mitten av oktober upptäckte vi att det börjat växa en tagetes bland majsen och den verkade må väldigt bra där. Är det inte typiskt att fröer som kommer på avvägar ute mår hur bra som helst och växer på men de man sår enligt konstens alla regler, de kan haverera av femtioelva olika anledningar efter vägen.

Upptäckten bland majsen gav mig dock en idé. Jag har nämligen huuur mycket tagetesfrön som helst efter rensningen på balkongen och det kändes lite fel att bara kasta dem. När vi åkte ut en snabbis till lotten för att plocka in några begoniaknölar och sätta lite vitlök slängde jag helt sonika ut två nävar frön i det rödmarkerade området bakom komposterna. Bilden är dock inte från idag. 

Sedan hade jag dock minst en näve frön kvar så de åkte ut i skogen. Blir det något så blir det något, om inte har jag i alla fall försökt.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Tack för påminnelsen! Min man är just nu ute i kalsonger och träskor och räddar Dahliorna (i krukor) från nattfrosten 😂 Det har förvisso redan varit frostnätter och förmodligen är det för sent, men det var nu när jag läste om knölar hos dig, och gjorde ett förskräckt utrop över att jag glömt dem, som han kände sig nödd att göra en ädel insats.
Kvällen är räddad.
Hoppas att tagetesfröna ger utdelning.

Anni sa...

Sådär kan man gerillaodla också. Göra fröbomber av jord och frön som man kastar ut på trista platser. Obs. Inga ogräsfrön då ...

Vonkis sa...

mossfolk
Det är alltid lika kul att kunna vara till hjälp 🙂
Lite frost kan nog knölarna klara, hoppas jag i alla fall.

Anni
Det hade ju varit oherrans taskigt att slänga med ogräsfrön 😂