lördag, november 20, 2021

Ovälkommet besök

Välkommen till LottenBloggen

Vi har haft påhälsning på lotten. Någon eller några har brutit sig in i vår bod och snott gräsklipparen, men de lämnade kvar grässamlaren och batterierna har jag här hemma så de får inte så mycket glädje av den. Några av våra verktyg låg på gräsmattan men i övrigt kunde vi inte se att något var borta eller förstört. Tack och lov visste vi när vi åkte till lotten att någon varit där, ordföranden hade hört av sig, så det blev ingen obehaglig överraskning för oss.

Planerna var redan att åka till lotten idag. Nu har vi gjort höst ordentligt. Nästa år blir det nog bara två pumpasorter i pumpabädden och så ska det bli spännande att se hur blommorna i mormorsrabatten tar sig. 

Sötbärsträdet har varit lite av ett sorgebarn. Vi har fått höra av grannarna att den varit översållad av goda bär men i år har något hänt och trädet har inte mått bra. För några veckor sedan sågade vi ner ena stammen för det var så murket. håll tummarna för att trädet tar sig kommande säsong.

Tre av fyra låder har vi täckt med löv, den fjärde har vi testat med gröngödning, man måste ju få testa lite olika. 

Visst ser det vacker ut med bokashi kombucha. Nej, vi drack så klart inte av det utan lakvattnet från Suzans bokashi hamnade i lådorna i växthuset.

Och så en bild från det andra hållet. Där bak vid skogskanten syns stenkanten till skuggrabatten med funkior och ormbunkar. Hjälp vad jag längtar till våren nu! Men nu ska jag lägga fötterna i högläge.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så fint ni har det! Vad är det för grönt i mitten av landet? Grönkål?

Vi tittade till torpet idag, troligen fick jag med en himla massa maskar i koskiten jag snodde av bonden, för det var mängder med små jordhögar i gräsmattan runt omkring. Fast det är väl bara bra.

Så jäkla onödigt att bli bestulen... irriterande till tusen.

Jag ska verkligen försöka hitta frö till spagettipumpa, fick några av brorsan och det var SÅÅÅÅÅ gott att gratinera med köttfärssås - och sen skrapa upp den spagettiliknande massan till det. Mycket godare än mjölspagetti.

Versch sa...

Så fruktansvärt tråkigt och onödigt med inbrott på er lott. Tänk att det ska vara så svårt för vissa att skilja på mitt och ditt. 😡😢
Så fint det är på er lott, varje årstid har sin tjusning. ❤️

Lena sa...

Så trist med inbrottet, måste varit riktiga amatörer!!! Så duktiga ni är med lotten, önskar jag också hade gröna fingrar, men mina är gula eller blå och de blandar sig inte :-D

Anonym sa...

Så tråkigt att folk inte kan låta saker vara ifred! Men tur i oturen att inget blev förstört.

Ni har det så himla höstfint på lotten, men kan förstå din längtan dit. Blev full i skratt när jag såg grönkålen. Kan ju nästan tro att det är en buske. Hade ni halten på en villatomt, hade det kunnat vara belysning på den.

//Marianne

mossfolk sa...

Så supertrist (och obehagligt) med inbrott!
Den ser ganska stor ut -lotten? Och välskött!

Anni sa...

Usch så arg man blir på folk som bara förstör och inte ser skillnad på mitt och ditt. Undrar vad de gör med gräsklipparen nu? Här försökte någon sätta eld på vår lekstuga natten till söndag, men som tur var såg Lillhunken lågor när han skulle dra ned sin rullgardin och kunde släcka elden plus kontakta polis. Jag och gubben sov som stockar ...

Är mycket imponerad av hur prydligt och fint ni gör det på lotten. Och vilken fin grönkål!!!

Vonkis sa...

Bloggblad
Jupp, det är grönkål som växer så fint.

De där små jordhögarna är guld värda, jag vill nästan plocka upp dem med trädgårdsspaden och lägga i odlingslådorna :-)

Onödigt, det är faktiskt precis så det känns, så onödigt av dem att ta gräsklipparen.

Spagettipumpa vill jag testa nästa år, dina såg så fina ut.

Versch
Verkligen irriterande, de har väl klättrat över stängslet på vinst och förlust, förhoppningsvis håller de sig borta framöver.

Du har helt rätt, varje årstid har sin tjusning men det är svårt att inte längta till våren och se hur det blir med lökarna vi satt :-)

Lena
Amatörer var ordet, och det är jag tacksam för :-)

Jag har ju en himla bra medodlare i Suzan, jag tror att hennes gröna fingrar smittat av sig lite på mig.

Marianne
Där sa du något, vi skulle kanske ta och vinterpynta grönkålen!

mossfolk
Tack!
Den är ganska stor, tror de kompenserat lite då vår lott ligger ganska mycket i skugga. Men vi klagar inte :-)


Anni
Ska de ha någon nytta av gräsklipparen eller kunna sälja den behöver de både uppsamlaren och batterier, och batterierna är väl egentligen det dyraste, så där gick de verkligen bet.

Men fy så otäckt med lekstugan! Att gå in i någons trädgård och tända på egendom. tack och lov att Lillhunken upptäckte det i tid.

Grönkålen är lite av vår stolthet nu. Den var rätt angripen av grönkålslarver ett tag men när de väl försvann blev den riktigt bra.