torsdag, februari 24, 2022

Bättre sent än ännu senare

Välkommen till VäxtBloggen

Så här tio månader innan jul är det väl passande att visa en bild på min blommande amaryllis. Det här är en av de två lökar jag sparat från julen 2020, den andra har inte visat några livstecken än. Med tanke på att ett krig idag har brutit ut i vårt absoluta närområde känns det även som att jag behöver påminna mig om att det finns det som är vackert här i världen.

På tal om växtlighet.

För två veckor sedan upptäckte jag att krukorna jag sått paprikafrön i hade möglat. Två av de fröerna sådde jag om i de svarta krukorna och i de bruna sådde jag två nya fröer. Lite spännande att det är de nya fröerna som kommit längst än så länge. I vanlig ordning är det bara att hålla tummarna för att det blir något av detta. I morgon är planen att jag ska så lite tomatfröer. Jag ska bara se till att komma ihåg att märka upp sorter och datum ordentligt på alla krukorna den här gången.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag överväger starkt att köpa två färdiga livskraftiga tomatplantor när det blir dags. Det är ett bökande med omplanteringar ... men rosenskära, som bina gillar så starkt, ska jag så framöver. De brukar klara sig bra. Luktärter struntar jag i. De var som värsta divorna.

Vonkis sa...

Bloggblad
I år ska jag testa att så tomatfrön i sådana där torvbriketter men ställa varje brikett i plastkrukor jag sparat när jag köpt kryddplantor i affären. De är smala och höga så tanken är att jag bara behöver fylla på med jord allt efter plantorna växer.

Nästan alla säger att luktärtor är så väldigt enkla att lyckas med men jag har aldrig fått till dem.

Anni sa...

Mina nysådda tomater har just börjat kika fram, noggrant märkta (än så länge). Det svåra är när de omskolas och man (jag) tappar bort mig.

Kanske jag ska spara amaryllislökarna som står och tar plats på köksbänken just nu? Gjorde du på något speciellt sätt?

Vonkis sa...

Anni
Det är därför jag testar att ha pluggarna i kryddkrukor, så jag slipper byta krukor från början. Ibland tänker jag nämligen till men det är bara ibland.

Lökarna blev stående i ett mörkt hörn i vardagsrummet eftersom jag inte har något svalt ställe att förvara dem på. I trädgårdsgruppen jag är med i på fb brukar de tipsa om att gräva ner dem i trädgården under sommarhalvåret.