onsdag, juli 07, 2010

Priset är för högt

Välkommen till PolitikerBloggen

Littorin avgår som arbetsmarknadsminister. Som anledning uppger han familjeskäl. Och jag förstår honom. När man får höra om hur journalister frågar hans barn hur det känns att pappa ligger på hjärtintensiven är beslutet inte alls svårt att förstå och att Littorin väljer att gå bara två månader innan valet säger en del om hur situationen har varit, att händelsen i samband med att han låg på hjärtintensiven inte varit unik.

Att journalister ringer till barn till politiker folk i deras närhet är tyvärr inget nytt. Mona Sahlins barn blev bland annat uppsökta av journalister som frågade om mamma betalade räkningarna i tid, när Anna Lindh mördats fick barn till folk inom utredningen samtal och påringningar där journalister undrade om mamma eller pappa pratade om fallet hemma och om de hade några spår efter mördaren.

Att sånt här är osmakligt är bara förnamnet.

Efter såna här händelser brukar det alltid bli en diskussion om media om medias roll och ansvar. Det brukar också bli en diskussion i media om vilka krav man kan ha på politiker och politikerrollen. Uppenbarligen leder inte dessa diskussioner någonstans eftersom samma sak händer gång på gång på gång.

Läs mer
Aftonbladet TV Aftonbladet Aftonbladet Sveriges radio Sveriges radio Expressen Expressen SVT DN DN SvD SvD ÖA ÖA

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Marianne sa...

Jag tycker att det var ett klokt beslut av Littorin men förfärligt att han skulle behöva ta det. Röd är jag, men av såna här anledningar ska INGEN politiker behöva avgå. Hoppas verkligen att han och familjen får det bättre nu.