tisdag, juli 13, 2010

Vinner kvinnorna på att isoleras?

Välkommen till FörbudsBloggen

Det är inte bara hundar som ska förbjudas de här dagarna? Frankrike är på god väg att förbjuda bärandet av burka och niqab på offentliga platser. Beslutet är fattat av nationalförsamlingen och ska nu bara antas av senaten för att börja gälla.

Tyvärr tror jag att sådan här förbud leder till att de kvinnor som bär burka och/eller niqab isoleras. De och deras män kommer knappast att slänga plaggen, istället kommer kvinnorna inte att få gå ut hur som helst eftersom de då riskerar att bötfällas och männen att dömas till fängelse. Hur bra är det att dessa kvinnor isoleras från det övriga samhället?

En av mina närmsta vänner bor i Schweiz. Där finns det ganska många ortodoxa judar. Min vän har berättat att de ortodoxa kvinnorna har peruker på sig när de lämnar hemmen eftersom det bara är familjen som ska se hur de ser ut. Om det ska vara förbjudet att bära slöja borde det rimligtvis även vara förbjudet att bära peruk för att dölja håret, eller?

Och tänker Frankrikes regering även förbjuda nunnor att ha på sig sina dräkter när de befinner sig på offentliga platser? Eller är inte det heller samma sak???

Läs mer
F! DN DN SvD BBC Aftonbladet Aftonbladet Dagen Dagen SVT SVTPlay Expressen Expressen GP Newsmill Världen idag

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

15 kommentarer:

Anonym sa...

Männen behöver kvinnornas tjänster eftersom de måste handla mat. Det är inte säkert att de stängs inne mer. Att vara instängd bakom ett svart skynke är ju att vara instängd redan

Vonkis sa...

Anonym
Visst är det att betraktas som att vara instängd att bära burka eller niqab men det är skillnad på att vara instängd i ett plagg och på att isoleras. Ska passa på att skriva att jag absolut inte anser att burka och niqab är speciellt trevliga plagg men jag tror inte heller att ett förbud mot dem är rätt väg.

Stefan sa...

Du missar en viktig sak - det är kläder som täcker ansiktet som ska förbjudas i Frankrike och har förbjudits i Belgien.

Slöja är fortfarande okej, så länge man inte täcker ansiktet, alltså. Hur du ska få en peruk eller nunnornas habit till att täcka ansiktet för att få din jämförelse till att stämma är upp till dig.

Det enda man kan undra över är huruvida tomtemasker och maskeringar vid demonstrationer kommer att hanteras, där har jag ingen koll.

Vonkis sa...

Stefan
Redan idag är det förbjudet för elever att bära slöja i skolan i Frankrike.

Tony sa...

Vad är rätt väg att gå tycker du?

Jag menar att detta är helt rätt väg att gå då dessa plagg är till för att förtrycka kvinnor/tjejer. Enligt koranen får de inte titta upp från marken över huvudtaget när de är ute, inte heller får de gå ut utan en nära manlig släkting eller familjemedlem. Det är därför niqab och burkah finns, för att det är lättare att gå ute när man kan titta upp från marken och de inte kan förföra männen till att tänka snuskiga tankar om dem.

Jaja, det låter sjukt för en vanlig dödlig, men det är islamska regler.

För att kunna stoppa detta så måste man förbjuda det. Man ser ju hur det ökar och ökar i Europa med denna typ av klädsel. Jag såg 11 stycken gå med niqab häromdan. Ingen trevlig syn precis. Dottern sa att de var utklädda till spöken.

Gustav sa...

Om det ändå bara är ett fåtal 1000-2000st så är det väl värt det inför framtiden så att folk vet vad som gäller. Mindre makt åt Islam.

Emelie sa...

Förbjud männen istället, det är ju de som tvingar kvinnorna? Eller förbjud religionen. Vet inte riktigt vad som är bäst ;)

Lelle sa...

Förbudet mot burka har inget att göra med religion att göra.

Ofarliga religiösa symboler som kors eller turbaner är något helt annat.

Intressantare är att Europadomstolen vill förbjuda alla religiösa symboler som t ex kors i europeiska skolor, för att skolorna skall vara religiöst neutrala, dvs det blir inte netralt utan ateistiskt.

Detta är ett angrepp på religionen som borde diskuteras mycket mer. Men detta intresserar inte media och politiker.

Lika litet som det diskuteras i våra media att man i muslimska länder har dödsstraff på att konvertera från islam till kristen tro men inte tvärtom.

Kristna har tydligen inget värde alls.....

Anonym sa...

Synd bara att det skall ta sådan tid att få till samma lagar i Sverige.
SD är nog dom enda som kan ändra på allt i Sverige....innan det är försent !

Stefan sa...

Vonkus
I kommunala skolor, ja. Där är alla väl synliga religiösa symboler förbjudna. Det är en annan sak som slår mot alla religioner, oavsett om det gäller kristna kors, judiska huvudbonader eller muslimska slöjor.

Det har med andra ord nästan inget med den aktuella frågan att göra.

Stefan sa...

Emelie
Till skillnad från kvinnorna som kan få upp till 150 euro i böter så kan "män som tvingar sina hustrur eller döttrar att bära burka kan dömas till böter på upp till 30.000 euro och ett års fängelse".

Precis vad du var ute efter!

Anonym sa...

om islam var en dalig religion skulle den inte spridas sa mycket och snabbt som den har gjort och gor...vara man tvingar oss inte att ha niqab...Ni mannskor ror inte pa oss, men det ar vi kvinnor som valkjer sjalva att ha detta...jag kanner manga kvinnor som har niqab men som inte ar gifta..Jag sjalv har niqab och alskar att ha det..jag skulle kanna mig naken om jag gick ut utan..och till alla dom har som sager att i muslimska lander gar ingen runt med korta kjolar och dar maste man leva efter islam..vet ni inte att det finns manga lander dar kristna och muslimer lever tillsamans tex, bosnien, albanien, libanon, egypten m.m i manga lander dar muslimer bor finns det aven kyrkor utan att muslimer river ner dom som ni kanske tror och det ar bara for att i islam sa tror vi att alla har ratt till sin egen religion, aven om vi tycker varan ar den ratta och det finns en vers fran koranen angaende just detta

Say, "O disbelievers
I do not worship what you worship
Nor are you worshippers of what I worshipNor will I be a worshipper of what you worship.Nor will you be worshippers of what I worshipFor you is your religion, and for me is my religion."

Emelie sa...

Nej, lite böter är för mesigt. Männen ska förbjudas, då kan aldrig problemet med att kvinnor tvingas uppstå förstår du väl.

Om grundproblemet är att kvinnor tvingas: varför blir det inte mer åtgärder åt vanliga män som tvingar sina kvinnor att också klä på sig mer? Har haft många kompisar vars pojkvänner hotar med det ena och det andra om de använder u-ringat, har snygga kläder på sig osv. Är inte det lika hemskt? Eller är det bara hemskt nog när i princip hela kvinnan täcks?

Eller så är det för att det handlar om islam. Jag gissar på det sistnämnda.

Anonym sa...

Kvinnorna är redan isolerade. De kan knappast köra bil i sådana paltor, de får inte gå utanför huset utan en släkting.. så jag köper inte det argumentet.

Tony sa...

Anonymislamist, "..i islam sa tror vi att alla har ratt till sin egen religion,.."

I islam har ingen utanför islam rätt till en egen religion. Ska fakta fram skall alla otronde dödas tills enbart islam finns. Folk som lämnar islam skall dödas och så vidare.

Det är ingen som går på dina lögner om islam längre. Möjligtvis de obildade som inte har någon hum alls om vad som står i islamska texter.

Sura 4:47 "O you who have been given the Scripture (Jews and Christians)! Believe in what We have revealed (to Muhammad SAW) confirming what is (already) with you, before We efface faces (by making them like the back of necks; without nose, mouth, eyes, etc.) and turn them hindwards, or curse them as We cursed the Sabbathbreakers(Christians). And the Commandment of Allah is always executed."

Tortera icke-muslimer om de inte blir muslimer.

Sura 8:39 "And fight them until there is no more Fitnah (disbelief and polytheism: i.e. worshipping others besides Allah) and the religion (worship) will all be for Allah Alone [in the whole of the world]. But if they cease (worshipping others besides Allah), then certainly, Allah is All-Seer of what they do."

Döda icke-muslimer tills enbart muslimer finns i världen.

Sahih Bukhari Vol. 8, Book 82, No. 795 "Narrated Anas: The Prophet(Muhammad) cut off the hands and feet of the men belonging to the tribe of 'Uraina and did not cauterise (their bleeding limbs) till they died."

Muhammad själv torterade en hel stams manliga invånare till döds.

Sluta nu att lura folk om islam. Surah 109 som du visar talar helt enkelt om att islam inte accepterar andra religioner, inget annat.