lördag, februari 12, 2011

Lovande men ändå inte

Välkommen till MelloBloggen

Ikväll är det så dags för årets andra deltävling, den från Göteborg. Så här inför verkar det bli lite si och så även ikväll. Till det positiva räknar jag att Marie Serneholt äntligen verkar få vara rolig (men ärligt tror jag att hon skulle vara roligast om hon släpptes helt fri, utan manus och grejer). Positivt är även att det verkar bli mindre Stormare ikväll.

Till det negativa lägger jag Christer Sjögren och, bidragen...

1. Brolle: 7 days and 7 nights
Det första som slog mig var att början av refrängen i 7 days and 7 nights påminner en del om refrängen i Belinda Carlisle Leave a light on, blanda med lite Boppers så vet du på ett ungefär hur det kommer att låta ikväll.

2. Loreen: My heart is refusing me
Att Loreen har en rätt ordentlig pipa fick vi veta när hon var med i Idol för en oherrans massa säsonger sedan. Tänk om hon hade fått tävla med Try again istället. Då hade nog den tagit sig till finalen direkt. För att återgå till det här bidraget då. Låten kan nu vara rätt bra, får lite Michael Jackson feeling i början av klippet. Däremot tror jag att Loreen skulle tjäna en del röster på att inte se fullt så lidande ut som hon gör, hon behöver inte kisa med ögonen hela tiden.

3. Babsan: Ge mig en spanjor
After Dark, vad har ni ställt till med? Eller, det här kan vi nog inte skylla på Christer Lindarw, för La dolce vita hade ändå humor, finess och även stil. Ge mig en spanjor känns mest, tacky och desperat.

4. Elisabeth Andreassen: Vaken i en dröm
Tidigare har vi varit Fångad i en dröm.. Nej, skämt och sido. Det här känns lite som lightversionen av Gabriellas sång.

5. Sanna Nielsen: I’m in love
Känner så väl igen början på verserna men kan inte placera den. Kan det möjligen vara lite Greatest love of all? I vilket fall är Sanna tillbaka i upptempoträsket igen efter Emty room. När man har tävlat men en så pass bra låt utan att vinna ska man nog inte ge sig på Melodifestivalen igen.

6. The Moniker: Oh my god
Påminner röstmässigt en del om DiLeva, i övrigt känns det här rätt ointressant.

7. Anniela: Elektrisk
Sjunger de En elektrisk ål? Det här bidraget kan nog bli populärt bland eleverna i mitt spår (förskoleklass till år tre). Kunde ha varit bättre på engelska.

8. Christian Walz: Like suicide
Christian ser ut som en korsning mellan Christian Slater och Wolverine. Låten är rätt bra men behöver tyvärr en del lyssningar. Det här kan bli den här veckans Dilba.

Sedan har det ju varit en den skriverier om Dannys In the club. Visst finns det likheter men plagiat? Jag är tveksam

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet TV Aftonbladet DN DN DN Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Channal sa...

Hörde Dilbas låt på radion idag... den var fantasisk bra! Men så usel på TV! Hon var helt fel på TV! Lustigt!

Lägesrapport kommer senare =) KRAM

Vonkis sa...

Channal
Dilba och Try again är verkligen ett typexempel på att en bra låt är chanslös med fel artist. I alla fall när man är med i TV.

Paula sa...

Början på verserna (Sannas låt) = "All by myself".

Vonkis sa...

Paula
Ja just, den är det ja!
Tack så mycket.