lördag, februari 12, 2011

Leve friheten!!!

Välkommen till FrihetsBloggen

Först Tunisien, sedan Egypten, och nästan i Jordanien ,Jordaniens kung Abdullah II brukar avskeda sin regering en gång om året ungefär.

Nu verkar det som att frihetslängtan har spridit sig till Algeriet och Jemen.

Det känns lite som 1989-90, då de kommunistiska diktaturerna i Östeuropa föll. Det började i Polen, gick vidare till Ungern, Östtyskland, Tjeckoslovakien, Bulgarien och Rumänien. 1991 föll slutligen Sovjetunionen efter att flera republiker utropade sin självständighet.

Läs mer
SVT Korrespondenterna – Den arabiska olyckan

SVT SVT SVT SVT SVT Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Dagen Dagen Dagen DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Channal sa...

De har långt kvar! Vi får hålla tummarna! De får INTE bli ett nytt Fundamentalistisk stat!

Vonkis sa...

Channal
Jag är ju en obotlig optimist, så jag tror det blir bra det här. Kanske inte imorgon, demokratiprocesser måste få ta lite tid. Men snart, snart!

bloggare på icedaniel.se sa...

Du skriver om leve friheten och det kan jag hålla med om till viss del. Bara tillviss del. Jag har rest en del i Bukgarien och Rumänien, ganska mycket faktiskt för att säga. Visst finns det demokrati men många är trötta på korruptionen i dessa länder. Polisen ser vad det ser så länge de får betalt för det. och läkare vill ha en extra slant om man vill ha vård i rimlig tid. Skön frihet för dom som har pengar !

Vonkis sa...

Bloggare på icedaniel.se
Det har du helt rätt i, att det är rätt korrupt i flera av de länder som tidigare kontrollerades av Sovjetunionen. Samtidigt finns ändå möjligheten att för medborgarna i dessa länder att uttrycka sin frustration och om de är missnöjda med de partier som finns, om alla upplevs som korrupta, kan de bilda egna partier utan att fängslas och torteras.