söndag, februari 13, 2011

Tacksam för en förklaring

Välkommen till HotBloggen

I torsdags satt jag som vanligt efter jobbet och klickade runt på olika nyhetssidor för att kolla vad som hade hänt i Sverige och världen under dagen. Och jag fick ont i magen.

Mona Sahlins överfallslarm hade aktiverats och polisen hade ryckt ut till hennes bostad.

Tankarna gick direkt till september 2003 då Anna Lindh mördades. Den gången handlade rapporteringen till att börja med om att Lindh hade blivit knivskuren i armen. Sedan fick vi veta att det var värre än så. Mycket värre. Anna Lindh hade blivit så illa skuren att hon dog. Anna Lindh var inte den första ministern som mördats i Sverige. Olof Palme hade gått samma öde till mötes 17 år tidigare.

Skulle nyheterna om attacken hos Sahlin gå samma väg som det gjorde 2003? De gjorde de inte, tack och lov.

Sahlins kommentarer efter den här händelsen var att hot och hat sedan länge varit hennes vardag.

I sitt sommarprogram 2007 läste hon upp några av de mail hon fått, ett av dem var skrivet av en Sune och löd Ditt svin! Titta så Malmö ser ut, det är ditt och dina slöjors fel hela skiten. Önskar fler nationalhjältar från Serbien fanns i Sverige, så det blev städat. En tydlig passning till Mijailo Mijailovic mord på Anna Lindh.

Det är såna här händelser som gör att jag inte kan se det humoristiska i ”roliga historier” som går ut på att politiker ska dö.

När jag läste på universitetet hände det ibland att jag var på en fest där några sjöng en snappsvisa som handlade om att Göran Persson ska dingla i ett rep eller tackade Christer Pettersson för ett väl utfört jobb 1986.

Under den senaste valrörelsen gick den här historian runt på olika forum:

Käre Gud!!!Det senaste året tog du ifrån mig min favoritskådespelare Patrick Swayze, min favorithårdrockare Dio & min favoritsångare Michael Jackson.Så nu vill jag att du ska veta att mina favoritpolitiker är Mona Sahlin och Lars Ohly.Amen!

Någon gång såg jag att Mona Sahlin och Lars Ohly var utbytta mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

När jag reagerat på ovan nämnda sånger och historier har jag så gott som varje gång fått till svar att slappna av, ta det lugn, ta inte så allvarligt på allt och så vidare.

Men handen på hjärtat, vad är det som är så himla roligt med såna där visor och historier? Speciellt med tanke på hur vardagen ser ut för dem som de handlar om?

Sommar i P1 Mona Sahlin 3 augusti 2007

Läs mer
Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet DN DN

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

TACK för en otroligt bra text!

// en som vet