söndag, februari 13, 2011

När det inte går att sova

Välkommen till SömnBloggen

För nästan tre veckor sedan åkte jag på influensan. Vaknade på tisdagen och kände mig inte speciellt kry men gick till jobbet ändå. Det skulle ju säkert gå över. Efter halva dagen gick jag hem. Sedan sov jag mer eller mindre konstant till lördag förmiddag. Vaknade gjorde jag av att jag gnydde för att det gjorde så ont i halsen att jag inte kunde svälja så då blev det till att dricka lite av det vatten som stod bredvid soffan samt stoppa in en ny halstablett. Några gånger orkade jag koka vatten men det var inte alltid som jag orkade lägga en tepåse i det varma vattnet eller blanda i lite svartvinbärssaft, så för det mesta blev bara varmt vatten jag drack.

På lördagen vände det och veckan som följde jobbade jag igen. Hela den veckan slocknade jag strax efter klockan sex på kvällen och sov fram till att klockan ringde vid fem på morgonen.

den här veckan har jag också somnat rätt tidigt, vid sjutiden på kvällen ungefär. Problemet nu är att efter ungefär fem timmars sömn vaknar jag och an inte somna om. Tre timmar brukar jag vara vaken ungefär innan det har gått att somna igen, och då har det varit som mest två timmar kvar till jag ska kliva upp igen.

Vad i hela friden gör man när det inte går att sova? Och fem timmar per natt, det är ju inte speciellt mycket.

Ibland får det bli ett nytt avsnitt av Glee, The Vampire Diaries eller Gossip Girl men det är egentligen bara det första programmet jag verkligen vill se. Tidningarna ger inte så mycket att hurra för nattetid. För det mesta blir det att jag flippar runt mellan TV-kanalerna men de nattliga TV-sändningarna ska vi nog inte alls gå in på. NattTV är inget som någon av kanalerna satsar på om jag säger som så...

Nej. Nu ska jag göra ett nytt försök att sova.

--------
Om ni har några sovtips tar jag tacksamt emot dem.
--------

Läs mer
SVT SvD SvD Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Londongirl sa...

Det där låter jobbigt. Det verkar som du borde försöka hålla dig vaken lite längre på kvällen och sen gå och lägga dig. Så att din sömn blir lite mer sammanhängande. Men det är ju lätt att säga....
Vakna timmar på natten...skriv en bok då vetja! ;-)

Vonkis sa...

Londongirl
Tanken om att lägga mig senare har slagit mig men jag vet inte hur det kommer gå. Igår till exempel var jag uppe till efter Mellon och då blev det ändå samma sak. Enda skillnaden var att jag vaknade vid tre istället för vid midnatt.

Skriva en bok när jag är vaken på natten. Hm, tro om någon annan än jag skulle förstå den :-)

Elisabet sa...

ta en snabb kvällspromenad vid 18-tiden. Då blir du klar i skallen och kan vara uppe till 21-22. Sedan däckar du garanterat, i sängen.

Vonkis sa...

Elisabet
Får nog ta och pröva det.