måndag, februari 21, 2011

Spårvagnspicknick

Välkommen till UtflyktsBloggen

En av de viktigaste sakerna för Isa att göra under det här besöket var att åka spårvagn. Helst hade hon velat åka spårvagn från stationen till mig (en halv hållplats bort) men då det inte gick planerade vi in en spårvagnspicknick.

Planen var klar. Vi skulle åka runt stan, hoppa mellan tvåan och trean. Vid östra Eneby lyrka skulle vi kliva av för att fika innan det var dags att åka hem igen. Vid kyrkor brukar det ju finnas parkbänkar och om det blev dåligt väder kunde vi alltid gå in i kyrkan och värma oss.

Det började bra. Tvåans spårvagn till Södertull, byte till trean för att kliva av ute i Skarphagen för att åka tillbaka. Byte tillbaka till tvåan vid Norrtull för att åka till Östra Eneby Kyrka.

På vägen mot kyrkan hade det börjat att snöa, inte jättemycket men ändå. Utanför kyrkan stod det två bänkar, fulla med snö. Vi kikade in i kyrkan. Den var full av byggnadsställningar och varenda bänk var inplastad. Så vi tog en sväng runt kyrkogården, i jakt på en bra bänk att sitta och fika på. Vi hittade inte en endaste en. Så det blev till att skyffla undan snön på en av de bänkar som var framför kyrkan och sedan plocka fram fikat.

Då började mamma och jag att gapskratta. Hela situationen kändes bara för dråplig. Där satt vi, utanför kyrkmuren, ganska nära vägen och fikade. Mamma drack choklad från ett decilitermått. Det snöade. Vi frös. Undra vad de som åkte förbi i bilarna tänkte egentligen.

 

Men Isa var nöjd. Hon fick ju åka spårvagn, både framlänges och baklänges och så fick hon fika hemmabakade muffins.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Marianne sa...

Men åååh så mysigt! Där hade jag gärna varit med.

Andreas sa...

Det behöver den lilla. Krama henne från oss.

Andelieb sa...

Nächste Halteställe Baaaaaaaahnhooooof! :-)

Vonkis sa...

Marianne
Visst var det mysigt, och väldigt väldigt roligt där vid fikat.

Andreas
Kramen levererad.

Andelieb
Vet du vad. Den funktionen var inte igång under vår utflykt. Skam på torr land.