fredag, februari 18, 2011

Dags att lätta på förlåten igen då

Välkommen till MelloBloggen

1. Linda Sundblad: Lucky you
Isa tycker att den här låten är bra, hon har gått här i lägenheten och sjungit på refrängen en del.

Jag får en liten Cardigans-känsla av den, själva melodin är helt ok men Linda behöver absolut ha en starkare utstrålning när det är tävlingsdags än vad hon har i det här klippet, annars gör hon nog en Dilba.

2. Simon Forsberg: Tid att andas
På tok för mycket Patrik Isaksson för min smak. Tyvärr innebär det även att det här dravlet kan gå hem i stugorna. Och i lägenheterna.

3. Sara Lumholdt: Enemy
Blir förvånad över hur svag Sara är röstmässigt, framförallt i versen. Sedan hade jag förväntat mig mer drag i hennes låt och med tanke på den erfarenhet Sara har av att stå på stora scener blev jag väldigt förvånad över vilket osäkert uttryck hon ger.

4. The Playtones: The king
Är det inte lite Läderlappen över melodin? Bildmässigt kan det nog bli riktigt snyggt.

5. Shirley's Angels: I thought it was forever
Allvarligt, vad hade det varit för skillnad om Shirley hade uppträtt som Shirley Clamp tillsammans med två körsångerskor? "Det är skönt att tävla som en trio". Jaha, Och Charlotte Perrelli tävlade i en grupp senast då eller? De skulle kanske ha hetat Charlotte's gang???

Nej, nu får jag lugna ner mig lite. Låten hade nog vunnit lite på ett högre tempo. Det här känns för segt.

6. Sebastian: No one else could
Det ska bli intressant att se om Sebastian kan ta sig till finalen utan att rida på Idolvågen. Årets bidrag är bättre än When the night comes falling som han tävlade med senast men det är ju ingen garanti i de här sammanhangen.

7. Sara Varga: Spring för livet
Visst är väl Sara väldigt lik Evangeline Lilly, hon i Lost ni vet.

Från det ena till det femte. Gillar den här låten och det faktum att känslan i melodin stämmer överens med känslan i TV-bilden. Det känns lite rökig rökig klubb med livemusik, i alla fall för min del.


8. Eric Saade: Popular
När jag berättade för mina härliga treor att Eric Saade är med i år igen frågade en av dem om hans låt skulle heta Womangirl i år. Helt ärligt! Och visst sjunger Eric om Girl, men det verkar ju mest handla om att hans kropp vill ha den där girlen...

Den här lår ju gå direkt till finalen men, ja, jag vet inte jag. Eller så är det bara så att jag fortfarande är bitter över att Eric Saade tog sig direkt till finalen ifjol, på bekostnad av Kalle Moraeus & Orsa Spelmän


Läs mer

DN DN DN Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Allt om Stockholm Allt om Stockholm Allt om Stockholmt Allt om Stockholm

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

kan lugnt säga att jag förstår att eric saade tog sig direkt ifjol, men hur kalle m kunde ta sig ditsen fattar jag inte. har försökt för din skull att lyssna på låten och gilla den men det går inte....

lillasyster sa...

det var lillasyster som skrev:)
var inte tänkt att vara anonym:)

Vonkis sa...

Anonyma lillasyster
Du har ju ingen koll. Kalle M kom inte till finalen överhuvudtaget. De tog sig till andra chansen men åkte ut mot Jessica Andersson som tävlade med I did it for love.

amatör...

;-)

lillasyster sa...

älskar dig med :)