onsdag, april 12, 2017

Rörlig högtid

Välkommen till BesöksBloggen

Om några dagar blir det påskbesök på Villa Fridhem. Vi var där förra påsken så det blir ett återbesök. Insåg när jag tittade tillbaka i bloggen att påsken var tre veckor tidigare förra året. Tre veckor.

När jag gick på högstadiet skulle vi lära oss när påsken infaller. Jag lyckades aldrig så tack och lov för google där det står att påskdagen är första söndagen efter första fullmåne efter vårdagjämningen. Låter bekant.

Anledningen till detta hoppande finns det självklart en förklaring till. Väldigt kortfattat och förenklat har det att göra med olika kalendrar (sol- och måndito) tolkningar av bibeltexter (så klart) och viljan att särskilja sig från judendomen. Om du vill fördjupa dig kan du läsa Lars Nystedts Varför kan inte påsken stå still? i SvD. Det är en lång text men väldigt intressant.

Krångligt är det oavsett, speciellt för en som har svårt att komma ihåg siffror och nummer. Kan vi inte bara komma överens om ett fast datum och spika det?


#Blogg100
43/100
Antal giraffkalvar födda - 0

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anni sa...

För den religiöse måste det ju vara jättejobbigt att Jesus skulle korsfästas och uppstå olika datum beroende på när det var fullmåne?