lördag, januari 16, 2021

Den trehundrade dagen: Hipp hurra!

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundra i isolering. Så var den då här, min trehundrade dag i lägenheten och så klart hade jag gärna varit utan detta jubileum men när jag då ändå är här är det som lika bra att göra något lite bra av den tänker jag.

Började dagen med att lyxa till det lite med pannkaksfrukost och blåbärssylt. Jag hade tänkt koka lite svartvinbärssylt men det kändes onödigt då jag hade blåbärssylt kvar (sylt, sylt, sylt). Dessutom hade jag ett päron kvar i kylskåpet så jag skivade upp halva och mumsade på det också (ja, det är en bild på en tallrik där maten är kvar, vänj er inte).

Projekt avfrostning har påbörjats. Tyvärr gick det inte att bara stänga av frysen så jag gör mitt bästa för att skynda på smältningen av isen och så ställde jag in två frusna köttpacket i kylskåpet så håller sig den kall lite bättre.

Första istömning av ugnsformen.

Förutom att avfrosta frysen har jag tittat på damernas stafett i skidskytte och mött upp Suzan och E för att hämta ut bokpaketet från Adlibris och så handlade Suzan lite godsaker till kvällens jubileumsmiddag.

Åh hjälp. Jag är mätt som en gnu (och det vet vi alla hur mätta gnuer blir). Till jubileumsmiddag har jag ätit klyftpotatis, kycklingfilé med paprika- och vitlökssås, tomat- och mozzarellasallad och så några kalamataoliver. Den där efterrätten får nog vänta till imorgon.

Avslutar jubileumsdagen med att titta på Contagion, det kändes passande på någe sätt. Jag är dock fortfarande tokmätt så chipspåsen får fortsätta vara oöppnad och chokladpuddingen föreslog Mia att jag ska äta till frukost imorgon istället. Vi får väl se hur det blir med det men jag säger tack och god natt för nu.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Gôtt att kunna följa din dag ❤️
/Marianne

Vonkis sa...

Marianna
❤️

Bloggblad sa...

Biter på naglarna av spänning!

Vonkis sa...

Bloggblad
Härligt 🙂

Elisabeth sa...

Frosta av frysen borde jag också göra...

Versch sa...

Visst finns det roligare saker att fira men när saker och ting är som de är så får man göra det bästa av situationen. Tycker du lyckades fira sitt jubileum på ett bra vis, dessutom kan du ju fortsätta njuta av godsakerna du inte orkade idag imorgon. ;)

Anonym sa...

Imponerad av att du orkar fixa med maten, och lägga energi på de olika rätterna. Men gott att ha efterrätten kvar.
//Marianne

Bloggblad sa...

Avfrostningen kunde du ju kört som älg-tv, i realtid. Så spännande att följa!
Mitt i min tristess gläds jag över att inte ha spenderat en enda krona på kläder eller smink. Eller ...njae, kanske några plagg i höstas, ny vinterjacka och en kofta när vi var i Falerum i augusti. Jag har inte så hiskeligt mycket smink, men eftersom hållbarheten bara är nåt år innan krämerna och mascaran härsknar, så blir det till att köpa nytt när C är över. Jag har inte vant mig vid att se det glåmiga ansiktet i spegeln än. Håret har lite av skogstrollsfrisyr över sig ... Gammal och trött och sjavig ... 👽
Less på’t ... Tappar lusten att göra nåt mer än gå och gå och gå ... läser massor, ser allt möjligt skit på tv. Gnäller rätt mycket också. I min ålder ska man ju ta vara på tiden, den kommer inte tillbaka och avgrunden närmar sig.

Vonkis sa...

Elisabeth
Använd en blomspruta med varmt vatten och spraya på i omgångar så går det lite fortare.

Versch
Precis det har jag gjort idag, njutit av maten som blev över alltså :-)

Marianne
Om jag ska vara ärlig (och det ska man ju vara= gjorde jag kycklingen igår eftersom den ska vara i ugnen med såsen, så den behövde bara värmas igår (och idag men då värmdes allt upp).

Bloggblad
Men jägarns att jag inte tänkte på att livesända avfrostningen! Nåja, nu är den gjord för den här gången men nästa gång, då blir det slow-tv från VOnkis :-)

Här har det också bara blivit köp av vinterjacka i klädväg under året. En gång var jag inne på en klädaffärs hemsida och tittade lite men kände bara att det var onödigt att lägga några pengar på sånt när jag bara går här hemma och slår dank.

Anni sa...

Jag brukar ställa in kastruller med kokande vatten i frysen, för att påskynda processen. Alternativt blåsa med hårfönen, men den tog dottern när hon flyttade. otroligt så mycket större frysen blir efteråt!

Härlig middag du åt. Hur blev det med frukostchokladpuddingen?

Vonkis sa...

Anni
Tyvärr har jag ingen hårtork men när jag hade en använde jag den vid avfrostning. Chokladpuddingen fick vänta till lunchen.