torsdag, januari 14, 2021

Den tvåhundranittioåttonde dagen: Lyxleverans och broddpremiär

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundranittioåtta i isolering. Har ni sett vad gott som kom med posten idag. Karin har skickat små mintkakor till mig! När brevbäraren ringde på trodde jag att det var en kursbok som skulle stå utanför dörren men det var det alltså inte och lika så glad blev jag för det. Två kakor åkte i munnen rätt omgående men resten ska jag vara mer sparsam med, Bland annat har jag bestämt att två stycken ska ätas på lördag kväll som en del av mitt trehundradagarsjubileum.

Det har fortsatt att snöa i Norrköping så till dagens promenad blev det att ta på sig broddarna. Som de klapprar när jag går i trapporna, ibland undrar jag om grannarna hör. De får stå ut med ljudet i så fall eftersom greppet helt klart blir bättre när jag har broddarna på utomhus.

När jag kom hem blev det till att fixa med lite mat. Jag har gjort en nyu laddning köttbullar (den här gången mer än dubblade jag kryddpepparn) och biffar med äpple och persilja som blev supergoda. Nu är jag dock lite frusen och både händer och fötter har börjat protestera efter dagens aktiviteter så nu får det nog bli en varm dusch följt av el sängo (ni ser, jag kan spanska också!).

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så gôtt med härliga och omtänksamma vänner!
Vi åt köttbullar och potatismos. Till det kokade jag lite brysselkål i lite grädde oc mögelost. Fick koka ett tag för att bli krämig. Jämarns så gott.
/Marianne

Bloggblad sa...

Om du gillar choklad och ännu inte provsmakat Oatleys chokladdryck, så gör det! Jag är inte förtjust i chokladglass t.ex. bara ren choklad eller som varm dryck som jag då gör själv. Men jag fick med en liter som smakprov i matkassen från ICA - och föll pladask. Det var som att dricka en Marabouchokladkaka... smaken satt kvar länge i munnen. Sååå gott, och betydligt färre kalorier än kakan. Men jag tittade bara på den siffran. Vill inte veta nåt mer som ska hindra mig från att dricka den. Jag har länge varit helt såld på deras apelsin/mango, men nu får den konkurrens på våra vandringar. Även när vi inte har med fika, har vi en flaska med som nödproviant. (Glömmer ju inte när vi gick fel två timmar utan matsäck!)

Elisabeth sa...

Broddar är bra! Mina grannar får också stå ut med ljudet, för det är ju så skönt att kunna gå utan att hela tiden tänka på riken att halka/ramla. (Har usel balans och därtill vissa problem med lederna = lätt för att ramla, trots att jag "bara" är 30+.)

Vonkis sa...

Marianne
Mm, gôtt med både sådan vänner och köttbullar med potatismos. Brysselkål tycker jag är lite svårt att få bra.

Bloggblad
Åt, tack för tipset, ny choklad är alltid uppskattat och flytande chokladkaka låter verkligen inte fel :-)
Kommer ihåg den där felnavigeringen, smidigt med en energidryck som inte är en energidryck.

Elisabeth
Jag är 40+ och är också rädd att ramla, problem med lederna gör att jag inte kan ta mig upp på egen hand om jag inte har en stol eller något likande att häva upp mig på. Tack och lov för broddar :-)

Anni sa...

Thorntons gör goda grejer! Dina vänner är verkligen fina vänner <3

Vonkis sa...

Anni
Det är de sannerligen ❤️