tisdag, januari 26, 2021

Den trehundrationde dagen: Coronafråga

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundratio i isolering. Corona, corona, ständigt denna corona. Vad tänker ni om det här med att använda visir och munskydd på sitt jobb, är det något arbetsgivaren ska stå för eller ska personalen betala för det ur egen ficka?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Personligen anser jag att det är arbetsgivaren som skall stå för kostnaden. Ser drt somM skyddskläder som är arbetsgivarens ansvar.
Hörde dock om en skola som inte tillät en lärare, på egen bekostnad, att använda munskydd.
/Marianne

Elisabeth sa...

Självklart ska arbetsgivaren betala! (På min skola har vi faktiskt fått visir. Dock är de hemgjorda och lär knappast skydda speciellt bra...)

Vonkis sa...

Marianne och Elisabeth
Visst är det märkligt att man kan göra skillnad mellan olika yrkesgrupper. På vilka andra arbetsplatser måste de som arbetar själv betala sin utrustning för att kunna arbeta säkert? Men men, nu är det i alla fall tillåtet att använda skyddsutrustning, det har det inte varit tidigare, vilket också är väldigt märkligt.

Bloggblad sa...

Jag vet inte vem jag skulle vända mig till... så jag har sytt mig några käcka ansiktsmasker. Har några pappersversioner i bilen också. Svindyrt blir det om man ska byta till ny varje gång man tar den av sig.

Förresten såg jag en kvinna med ansiktsmask på sig på skogspromenad. Hennes sällskap hade det inte. Det är väl nästan överkurs i en stor skog där man lätt kan gå flera meter åt sidan om man möts?

Vonkis sa...

Bloggblad
I skogen tycker jag nog att man ska klara sig utan mask, om det inte är smockfullt med folk alltså men det är det ju sällan där. Hur är det med tygmasker, behöver man inte lägga in något slags filter i dem?