onsdag, januari 27, 2021

Den trehundraelfte dagen: Minnesdag och lite lite hopp

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundraelva i isolering. 27 januari, förintelsens minnesdag. För ett år och en dag sedan var jag på invigningen av utställningen Medlöperi och motstånd på Norrköpings stadsmuseum. Morgonen efter, alltså för ett år sedan, hade Nordiska motståndsrörelsen varit förbi museet och bland annat lämnat en väska med antisemitiskt budskap. De har inte legat på latsidan idag heller, nazisterna utan har gjort besök både vid stadshus, museum och mediehus i länet

Själv har jag varit ute en stund i solen innan det var dags att börja jobba dagens timmar. Sedan blev det möte och samtal med kollegor som sliter halvt ihjäl sig och som är helt slutkörda. Jag lider verkligen med dem.

Men det finns även positiva saker som hänt idag. Regionen har gått ut med sin vaccinationsplan och med lite tur kan jag bli vaccinerad i mars. Ljuset börjar så smått skymta långt där framme i tunneln.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har i eftermiddag sett flera program på TV med anledning av förintelsens minnesdag. Bl.a ett ang. Förintelseförnekare. Man blir bedrövad.
Bra att vaccinationerna kommer igång. Såg att här i Västernorrland får gubben ta vaccinet i mars, och jag i april.
Hör just nu att antibiotikaanvändadet bland barn under 6 år har minskat med drygt 40%. Visar väl om något att det är bra att barnen hållits hemma vid förkylning. Men experterna kan inte tolka resultatet ännu. Tur man inte är expert, så man får tycka till lite.
/Marianne

Annis sa...

Mars är ju snart! Dag 344 är runt hörnet :-)

Vonkis sa...

Marianne
Ha ha, det är sannerligen tur att vi inte är experter, men nog är det en intressant nyhet med tanke på vad antibiotikaresistensens kommer ställa till dem.

Annis
Precis :-)