måndag, mars 29, 2021

Den trehundrasjuttioandra dagen: Övertid

Välkommen till IsleringsBloggen

Dag trehundrasjuttiotvå i isolering. Det går bra nu. Jag satt och jobbade och jobbade och jobbade fram till arbetsdagen var slut klockan 12. Då var det dags att fixa med lunch men eftersom jag skulle ha ett möte klockan 14 tänkte jag att det var säkrast att ställa klockan på 13.30. Och det var väl en väldans tur för då såg jag att klockan redan var 13:30! Klockan på jobbdatorn har inte ställt om sig till sommartid! Lunchen fick vänta till efter mötet och övertiden skriver jag upp och justerar efter lovet.

Annars då? Jo vet ni vad att ampelliljan i min bisosfär har verkligen vaknat till liv, det kommer ett nytt skott! Det kan man ju inte bli annat än glad över. Något som däremot inte gör mig glad är att duvorna börjar bli allt mer närgångna. I morse hittade jag en kvist i ena blomlådan så den kastade jag genast över bord och hela tre gånger har jag behövt schasa iväg duvor från räcket. Jag ger mig inte i år heller.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen, det där med klockorna.Datorn ska ju ställ om sig själv...
Tur du hann se det innan du fastnade i maten.
Kul att det händer grejor i biosfären. Ska bli intressant att se om det kommer blommor snart.

De otäcka duvorna kan man vara för utan. Hoppas de försvinner. Har du kvar korgarna på väggen? Vet att du plockade ner dom i våras, men satte du upp dom igen när duvorna flyttade?
Önskar dig lycka till och att duvorna drar iväg någon annan stans.

/Marianne

Elisabeth sa...

Min jobbdator ställde inte heller om sig till sommartid! Eller, igår, när jag kopplade upp den till kommunens nätverk, gjorde den det, men inte när jag använde den hemifrån i söndags. Helkonstigt.

Vonkis sa...

Marianne
Det verkar vara något bös med datorn så nu har jag roddat med att få den inlämnad till it-enheten med allt det innebär av mellanhänder.

Korgarna skruvadej ag ner i höstas när jag tömde dem på vissna blommor.

Elisabeth
Märkligt, det borde ju fungera oavsett vilket nätverk den kopplar upp sig till kan jag tycka.

Anni sa...

Så kul med ampelliljan! Vilken livskraft!
Kan du få tag i en naturtrogen leksaksorm att lägga på balkongen så tror jag att det kan vara ett sätt att hålla duvorna borta.

Vonkis sa...

Anni
Tanken med ormen har slagit mig, jag får be någon vän spana i leksaksaffärer efter någon bra modell.

Ampelliljan imponerar verkligen, nu har den blivit lite mer än dubbelt så stor.