torsdag, april 08, 2021

Den trehundraåttioandra dagen: Grävjobb

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundraåttiotvå i isolering. Idag blev det en tripp till Lotten för att gräva lite. Det tog sin lilla tid men nu är mossan och gräset borta där vi vill ha en rabatt. Tyvärr var jordlagret inte så djupt som vi trodde så vi måste fylla på med lite jord. Men vad ska man köpa för slags jord till en blomrabatt?

Jag rensade även lite runt det här trädet. Har för mig de sa att det är ett sötbärträd. Det ska ju gå att plantera gamla hyacintlökar så nu ligger det sex stycken där i jorden och så passade jag på att slänga ut några fröer av ringblomma som hade sitt bäst före-datum i höstas. Blir det något så är det en bonus, om inte så har maskarna (som är många och stora) fått lite mer att bryta ner.

Idag är det förresten 50-års för internationella romadagen, hipp hipp hurra!

13 kommentarer:

Marion365 sa...

Kul med lotten. Mest troligt har du bra jord. Så satsa på joeärdförbättring i form av häst- eller kogödsel. Mylla ner och bara planera🍀

Vonkis sa...

Marion365
Tack, det är verkligen underbart att ha den att åka ut till. Idag blev det drygt dyra timmars arbete utomhus (med många pauser). Utan lotten hade jag troligtvis tillbringat de timmarna med att se på film eller serier. Det är verkligen bara några centimeter jord innan gruset i rabatten så vi behöver nog ha jord först. På resten av lotten är jorden djup och jättefin :-)

Vonkis sa...

*fyra timmars arbete ska det så klart stå.

Bloggblad sa...

Jag lyckas sällan med rabatter, så jag ska inte tipsa. Här i stan äts all jord snart upp av leran underifrån. Hopplöst. Vid stugan verkar det inte finnas lera, bar en massa förna som det växer bra i. Alltså buskar och ogräs... men jag gjorde en rabatt där det blommade enormt i somras. Nyköpt jord och frösådda rosenskäror. Det växte kanonbra i sålådorna också. I dem blandade jag i stulen gödsel. (Vem stjäl skit mer än jag?)

I år ska jag satsa lite mer ute vid stugan eftersom vi bygger lusthus och kommer att tillbringa ännu mer tid med att njuta. Där är det roligare att påta när inte grannen kommer och ska prata skit om alla muslimer och störande skolungar och idioter på kommunen som inte ”tar tag i det”. (Ingen av oss ids diskutera med den dåren, mumlar ointresserat mmm ...mmm.... men vägrar skriva på listor som han ska skicka lite överallt.) Han förstör trädgårdsnöjet här.

Vonkis sa...

Bloggblad
Det låter minst sagt frustrerande med en sådan granne, extra skönt då att ni har stugan och kan komma ifrån.

Rosenskäror har jag några på gång av. Fick tag på en ljusgul sort. Men du, var kan man stjäla gödsel? Jag menar, det är ju inte bara att gå in i ett stall eller i en ladugård utan att någon ser en? Eller springer du o hagarna? :-)

Jo sa...

Härligt med lott!
Har du jordärtskockor? Jag har en blommande variant som jag kan dela med mig av annars. Jag har nämligen lovat brodern i Npg att jag ska jordslå ett par till dem och lämna nästa gång jag åker uppåt. :)

Vonkis sa...

Jo
Gärna!
Tack vad snällt.

Jo sa...

Då styr vi upp det när jag åker uppåt igen! :)

Vonkis sa...

Jo
Är du med i fb-gruppen? I så fall kan vi dm:a.

Anni sa...

Hasselfors P-jord är den enda jag köper. Och kogödsel på påse. Plockar du hästskit ska den vara brunnen, annars blir det för starkt för växterna.

Vonkis sa...

Anni
Tackar, jag skriver genast upp :-)

Bloggblad sa...

Japp! Smyger ut på vallen nedanför stugan med skottkärran - bonden lägger ut en stor hög där som han sen sprider ut. Jag är ganska säker på - nej helt säker -att jag gärna får fylla en halv skottkärra om jag frågar. Men med så jäkla mycket kor som han har, så känns det nästan fånigt att fråga om det lilla jag tar.

Ja du! Grannen på ena sidan vill jag inte prata med. Jag är alltid kort i tonen och har bråttom när han haffar mig och ska skälla om ouppfostrade ungar på skolgården och slöa lärare som inte gör nå åt det eller om muslimer som parkerar sina dyra bilar utanför hans hus. Men när Per klipper häck eller gräver eller nåt, då haffar grannen honom och talar om hur dåliga de är på kommunen som inte tar tag i alla problem. (Per var ju en sån tidigare ... fast då gick han knappt ut i trädgården för att slippa få höra allt kommunen gjorde fel med) Grannen var politiker ett tag, men ...

Bloggblad sa...

Förresten, törs man ens skriva ordet mus*limer? Kanske någon googlar på ordet 🙄 och missförstår ?