lördag, april 03, 2021

Den trehundrasjuttiosjunde dagen: Bakning och blommor

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundrasjuttiosju i isolering. Har bakat påskgula saffransbiscotti men det var inte utan problem. När jag gör en dubbel sats, som idag, tar jag alltid lite minde mjöl för att kunna justera degen allt eftersom. Men idag fungerade inte det knepet för degen blev otroligt smulig, det blev till att slänga i ett extra ägg och hoppas på att det inte skulle påverka biscottin negativt. Mycket biscotti blev det i alla fall.

Balkongen har fått lite pynt idag med blommor från päronen, de skickade pengar som grattis för köpet av Lotten. Det blev en blandning av färger och sorter, jag är rätt nöjd med resultatet. När penséerna har blommat över ska vi sätta ut dem i rabatterna på Lotten.

Annars har det inte blivit så mycket gjort idag, ryggen har väldigt tydligt protesterat mot gårdagens grävning. Hujeda mig.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Är det ett vanligt biscottirecept? Jag brukar baka såna en gång varje sommar. Fick ett superbra recept 2005 .., men har tappat bort det tror jag, och har googlat efter nys som inte blivit så goda och segt knapriga.
Men en tanke sår mig nu om var receptet är ... ska kolla!

Bloggblad sa...

Näe ... superreceptet är borta. 😟

mossfolk sa...

Så himla roligt med en kolonilott! Balkonger har förvisso oanade möjligheter men ändå viss begränsning. Jag har bestämt missat och är jättenyfiken på Lotten 😁

Vonkis sa...

Bloggblad
Det är så tråkigt när man tappar recept, jag hoppas det kommer tillbaka till slut. Skorporna blev lite hårdare den här gången med det extra ägget för i vanliga fall är de rätt knapriga.

mossfolk
Jag köpte en odlingslott med en vän för två veckor sedan så i år blir det inte bara blommor för min del :-)

Anni sa...

Gott med biscotti och så praktiskt eftersom de håller länge!
Älskar ditt buntbandsstaket - fungerar det mot duvorna?

Vonkis sa...

Anni
Det fungerar lite sådär. Det har suttit någon enstaka duva där trots buntbanden men jag inbillar mig att jag hade fått fler besök utan dem.