tisdag, november 29, 2005

Vad vill du?

Efter att ha läst lite i tidningarna, kollat i folks bloggar, lyssnat på radion och sett på TV:n nyhetssändningar har jag några funderingar.

Vad vill du med samhället?

Vad ska samhället göra för dig och vad ska du fixa själv?

Hur ser du på medmänsklighet?

Hur ser du på kärlek? Jag menar inte kärleken till din familj eller dina vänner utan kärleken till en person du vill dela ditt liv med.

Vilket ansvar har du för andra människors välbefinnande?

Ta dig tid att svara på de här frågorna, för jag vill verkligen veta hur just du tycker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Först och främst har vi ansvar att ta hand om oss själva så att vi klarar oss och mår bra, sedan kan vi börja ta hand om våra medmänniskor.
Alla människor har ansvar för sitt eget liv och kan inte egentligen skylla på omständigheterna.
De som är ansvaret för kravallerna i paris kan man tycka är regeringens politik men det går inte att komma undan att det är de som gjorde kravallerna som har ansvaret.

Anonym sa...

Hmmm, fast föds inga barn så förlorar hela samhället. Gränserna mellan samhällets och individens ansvar är inte så enkla. Vi är himla beroende av varandra och får mkt av andra, för att de finns och agerar i världen. Vi har därför ett visst kollektivt ansvar.

Jag håller däremot med om att vi även skall tillåta folk att bli rika om de vill. Det är bra för samhället det med.

Med andra ord bör vi tillåta människor att bli vad de vill bli, fast på ett medmänskligt sätt.

Även om de flesta av oss inte är osjälviska så finns det grader av själviskhet. Jag tror ingen blir eller är lycklig som endast tänker på sig själv och snor åt för sig själv. Eller vad tror du?