söndag, november 15, 2009

En otrevlig start på dagen

Välkommen till MorgonBloggen

Först vaknar jag vid femtiden, ligger och skruvar på mig i en timme innan jag ger upp och kliver upp. Startar datorn och vad får jag se?

I SIFO:s novembermätning om hur svenska folket skulle rösta om det vore val idag får Sverigedemokraterna 5,8 procent av rösterna. Det innebär att de är större än Centerpartiet (4,5%) och Kristdemokraterna (4,0%).

Sedan mars i år har partiet gått från 2,6 till 5,8%.

I den förra mätningen hade Sverigedemokraterna 4,7 procent. De har alltså ökat sedan Jimmie Åkessons debattartikel i aftonbladet där han skrev att Muslimerna är vårt största utländska hot.

Partiet skulle dessutom få en vågmästarroll då inget av blocken skulle få egen majoritet.

Det här är så läskigt.

Jag har skrivit det förr och skriver det igen.

Sverigedemokraterna vinner på att utestängas från den offentliga debatten. Bjud in dem och visa på så sätt att deras politik inte håller!

--------
Vi måste alla ta ansvar för att integrering ska kunna fungera.

Jag har jobbat på skolor i invandrartäta områden och jag har jobbat på skolor där det inte fanns en enda elev med rötter utanför Sverige, då räknar jag inte med adopterade barn.

De invandrarbarn jag pratat med i skolan har mer eller mindre gett uttryck för samma sak. De har inga positiva förebilder.

Deras föräldrar har bott på samma ställe i alla år för de har inte haft råd att flytta. Den utbildning de har hemifrån räknas inte och när de sökt sig till svenska utbildningar har de hamnat i SFI-grupper där de, vuxna människor, fått påskpyssla.

De har inget svenskt kontaktnät. De "svenskar" de träffar är poliser och soc.tanter. De vuxna förebilder de har jobbar som städare, busschaufförer, pizzabagare, yrken de själva inte vill ha när de blir vuxna. Många har de inget jobb, för ingen vill anställa dem trots högskoleutbildning. Eller så har de ingen utbildning alls, är analfabeter och ska ändå lära sig hur man ritar en påskkyckling istället för att fokus läggs på språkinlärning.

Här måste skolan ta ett ansvar.

Bjud in olika yrkesgrupper till skolan, gör studiebesök på olika arbetsplatser. Visa barnen att det finns oändligt många yrken för dom att utbilda sig i. Ha utbyten mellan skolor från olika områden. Inget skrämmer så mycket som det vi inte känner igen, för att citera Pöbelns sång från Skönheten och Odjuret. "Det vi inte förstår kan vi inte tycka om".

Det handlar inte om att alla som kommer hit ska blondera håret, skaffa blåa kontaktlinser och tycka att supandet på midsommar är en av årets höjdpunkter. Det handlar inte heller om att alla som bor här ska bli muslimer, ha Çevapçiçi som nationalrätt och Ganesha som husgud. Och det handlar verkligen inte om att stänga Sveriges gränser, stoppa all invandring och "sparka ut de som inte sköter sig".

Det handlar om att lära känna varandra, att respektera varandras olikheter och leva i samförstånd.


Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

34 kommentarer:

Anonym sa...

dom har ingen politik, ingen lösning, dom står bara för en ideologi som skapats att landet pga materiella förorsättningar och bristande etnisk integritet håller på att om inte saboteras, förvandlas till avföring, läs lite Oswald Spengler

Anonym sa...

beklagar stavningen, men jag måste börja dagen med Benzos för att stå ut med all. att leva i ruinerna i ett samhälle.

Anonym sa...

Visst behövs SVERIGEDEMOKRATERNA som med många mandat i riksdagen! De är det enda parti som vågat diskutera verkligheten SOM NU ÄVEN MUSLIMER BÖRJAR GÖRA... DAGS ATT SE DEN SKRÄMMANDE VERKLIGHETEN! Lyssna på ljudfilen från P1:s GOD MORGON VÄRLDEN den 8/11 där en avhoppad brittisk tidigare radikal islamist (terroristutbildad) VARNAR EUROPA FÖR ISLAMISERINGEN OCH ANINGSLÖSA POLITIKER! Ljudlänken - http://www.sr.se/topsy/ljudfil/2042650.mp3

// Il Padre

J.N sa...

Fast nu har de blivit inbjudna under de senaste åren och resultatet har vi nu, de har bättre opinionsresultat än någonsin förut.

Vonkis sa...

Il Padre
Så vi ska dra alla över en och samma kam alltså?

J.N
De har blivit inbjudna av tidningarna, de har fått stå oemotsagda, det jag menar är att riksdagspartierna måste ta debatten med Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

En bra början på dagen Inte bara SD´s ökning utan att Lönghalsarna i Kd går båkåt även Centeren´s M olofsson ( Jag åker bara BMW inte Saab) Om de inte får 4% blir det ingen Arbeit Mach Frei Allians det Dåliga är Komunistmiljö alliansen tar över Boffe

mossfolk sa...

Verkligen, det är jätteviktigt!Samtidigt kan det vara en tankeställare för övriga partier. Jag vet flera stycken "vanliga, trevliga" människor som skulle kunna tänka sig att rösta på sd. Som inte alls är främlingsfientliga egentligen, bara lätt missnöjda med... en hel del...

Anonym sa...

Vi måste börja jobba m barnen i skolan... senaste skolvalet på vår skola hade Sverigedemokraterna flest röster, fler röster än Sossarna!!! Riktigt skrämmande! Vi har en viktig roll att våga lyfta frågor om rasism, olikheter och fördomar. En annan bild visar att den stora gruppen unga/förstagångsröstare står upp mot orättvisor o röstar rött o grönt! Vi får hoppas på dem! / Anna

HS sa...

Bästa morgonen på länge. Sd får 5,8 %. Jag kommer att rösta på Sd av demokratiska skäl. Antingen måste vi reglera migrationspolitiken till en realistisk nivå eller måste vi avskaffa vårt bidragssamhälle. Inse att vår samhällsmodell är skapad för en homogen befolkning. Ganska skämmande att media och politiker får hetsa mot alla som inte har de PK åsikter som är anbefallda. Känns som Östtyskland eller nazi-tyskland...

Anonym sa...

Snyggt jobbat aftonbladet!

Vonkis sa...

Boffe
Intressant att du först säger att SD:s siffror är en bra start på dagen och sedan använder Arbeit macht frei som en negativ beskrivning av alliansregeringen...

Mossfolk
Om man är missnöjd med riksdagspartiernas arbete, varför går man då inte med i det parti som man ändå håller med mest och jobbar för att förbättra det man inte gillar? Varför röstar man istället på rädsla?

Anna
Skrämmande att SD fick så många röster i skolan men jag är inte helt förvånad. Okunskapen är rätt stor där ute, har märkt det flera gånger när vi pratat om människor från andra kulturer. En gång när jag frågade eleverna om de visste vad muslimer är var det en som räckte upp handen, svaret var, det är väl en sån där som tror lite konstigt...

Vonkis sa...

HS
De flesta bidragstagare jag känner till är så kallade svenskar. Har jobbat på både invandrartäta skolor och på väldigt "svenska" skolor. Andelen bidragstagare bland föräldrar och släktingar har varit större i de "svenska" skolorna".

Johnny
:-/

Cattis sa...

Så många obehagliga kommentarer du fått...
Även jag tycker att det är skrämmande att SD ökar så. Det är även obehagligt om det är ett uttryck för missnöje.
Tråkigt i så fall om folk sätter sig in så lite i vilka de röstar på att de kastar sin röst till ett främlingsfientligt/människofientligt parti.
Lika tråkigt om så pass många av svenska folket verkligen sympatiserar på allvar med J.Å och compani.

Att du fått så pass många obehagliga kommentarer beror möjligen på att det är morgonen efter lördag och vissa inte gått och lagt sig ännu. Vi får väl hoppas att de sover över även valdagen.

Vonkis sa...

Cattis
Har skrivit om SD förut och man får nästan räkna med att få otrevliga kommentarer då, tyvärr. Men det ska inte tysta mig!

HS sa...

Till Cattis:
Kan meddela att jag gick och lade mig kl. 23.40 i går efter att precis kommit hem från mitt arbete. Jag tillhör nämligen den kategorin som arbetar och betalar för bland annat migrationsexperimentet. Tyvärr ger det inte med automatik rätt att ha åsikter i frågan...

Vonkis sa...

HS
Alla har rätt till sina åsikter men man kan tänka på hur man uttrycker dem. Att skrika i kommentarerna (skriva med versaler) och skriva om avöring och liknande är inte direkt trevligt, oavsett om man tillhör höger eller vänster.

Anonym sa...

Jamen, att stå upp mot förtryck och orättvisor är just vad man gör om man röstar på sd. Svenskarna är mycket diskriminerade i sitt eget land. Ex. hur många svenska killar har kunnat vara tillsammans med en muslimsk tjej och hur många muslimska killar träffar svenska tjejer ?

/ En svensksvensk

Cian sa...

Missnöjes-politik...Samma som med Göran Persson 2006..

Tyvärr är det så att gemene man är fruktansvärt missnöjda med invandringspolitiken men blir kallade för rasister så fort man kritiserar det vansinniga i att lilla Södertälje tar emot mer flyktingar än både USA och Kanada..Tro mej jag sitter nära södertälje och vet hur det ser ut i den staden...Det är krig mellan de olika grupperna och svenskarna flyr..för så fort de opponerar sej..blir de kallade rasister..

Det har gått sån infektion i debatten såpass att man inte ens kan kritsera minsta möjliga med invandringen utan att bli kallad både nazist och brunskjorta..
När de dessutom ser att det enda partiet som rör frågan blir mobbade i media..ja då hamnar SD i en "underdog"-position och får sympatiröster...Så funkar det tyvärr..

Anonym sa...

Hoppas verkligen att SD inte kommer med o får någon betydande roll i vår regering.. den e nog illa som den e nu.. Men måste bara säga det..man kan inte rösta på sd bara för att man e missnöjd!! för att visa sitt missnöje är det ju otroligt korkat att "bara för att" rösta på dem.. man ska ju rösta på det parti som har som mål att förbättra det DU vill ha förbättrat!.... /Millric

Anonym sa...

Usch, med tanke pà att Schweiz största parti är tydligt rasistiska, speciellt gentemot muslimer, och att SD växer sà snabbt i Sverige verkar det tragiskt nog sà att det kanske gàr högerextremistiska vindar över Europa nu... inte bra alls!!!

/Miyala

Marianne sa...

Var är forskarna!

Jag efterlyser forskare och utbildade som kan förklara för fel ute SD är med sina argument. Jag håller med Vonkis om att de övriga politiska partierna ska bemöta dem i debatter och visa att argumenten inte håller. MEN jag vill också höra verklig forskning. För Sverige stannar utan invandring.


Vi hade inte ens varit ett i-land utan invandring. Vi hade varit en liten försvinnande befolkning utan röst i omvärlden, som stannat i utvecklingen, som saknat ordentlig sjukvårt eftersom vi inte haft tillräckligt med utbildad personal där, vi hade haft undermåliga skolor eftersom vi inte hade haft pengar att satsa i dem (till det behöver man skattebetalare och invandringen ger mer än den kostar) och vi hade definitivt inte varit ett så dator-tätt land,speciellt inte som vi inte hade varit i närheten av hur högt utbildade vi är nu.


Jag hade inte velat leva i ett sverige utan invandrare. Människor mår bra av att möta människor som är olika dem själva. Det är så man utvecklas, själsligen och på andra sätt.


Problem finns kring invandrare, absolut, men fördelarna är långt fler. De flesta av nackdelarna har egentligen inte med just invandring av göra. Utan med fattigdom och segregering. Självklart uppstår det problem när man har hela stadsdelar fulla med människor som inte har makt att förändra sin situation. Som får leva i fattigdom och utanförskap, svenskar som invandrare. Lösningen på DET är INTE att kasta ut dem ur landet, utan att minska klyftorna.

Tack gode Gud för Achmed och Ilona.

Rickard sa...

Millric har helt rätt!

Men det är väl den "smidiga" vägen. Istället för att läsa på om SD och om vad dom verkligen tycker. Det är ju bara att surfa in på deras hemsida och kika under fliken "Våra åsikter" Vilken del tar upp mest plats? Jo, invandrar-frågan.

Och där står; Det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället vore om många invandrare återvänder till sina hemländer.

Och om det nu är så många invandrare som inte kunnat sverige-anpassa sig, vart är då svenskarna som ska hjälpa dom? För det är väl det enklaste sättet, om man nu ska få dom att bli mer "svenska".

Fast, vadå. Varför vill man att dom ska bli mer svenska? Klart allt blir mycket lättare och enklare om alla, pratar lika, beter sig på samma sätt. Har samma hudfärg?

Eller är det kanske så att man faktiskt lär sig något om sig själv genom att umgås med människor från andra kulturer. Och att man blir mer världsvan om man träffar personer från andra länder.

Och om man ska följa SD:s politik, så borde vi bygga en hög mur runt hela Sveriga. Måla varenda kotte i samma färg. Slopa all import, (för man kan väl inte importera varor från människor man inte vill hjälpa här hemma?) Och ett naturligt steg i ledet borde ju bli att få resten av världen att tala svenska.

Vonkis sa...

En svensksvensk
Och hur många från Danderyd dejtar folk från Nacka? Hur många direktörssöner dejtar döttrar till städerskor. Varför blev det ett sånt liv när Kronprinsessan Victoria offentligt börja dejta Daniel? Att ha åsikter om vem som dejtar vem, att man ska dejta "inom sin grupp" har ingenting med invandrare att göra.

Cian
Vi måste absolut få kritisera men att säga att Islam är det största hotet mot oss i Sverige och hävda att allt löse sig om vi stänger våra gränser kan jag inte gå med på. Självklart är det galet att Södertälje ska behöva ta emot så många flyktingar, problemet är att alla kommuner inte tar emot dem. Hur många tar Danderyd emot?

Det är just för att inte ge SD en position som underdog som riksdagspartierna måste möta dem i debatt, och ta åt sig av kritiken att integreringspolitiken inte har lyckats fullt ut.

Millric
Kunde inta ha sagt det bättre själv. Rösta fram, inte bort.

Miyala
Ja, läste det du skrev om omröstningen huruvida det ska vara minaretförbud i Schweiz, skrämmande var ordet.

Marianne
Här har en artikel som bemöter Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet, det är myndigheter och forskare som gått igenom Jimmies "fakta". Men det behövs verklgien fler forskare i debatten också.

Vonkis sa...

Rickard
SD vill få det att handla om "vi" mot "dem", "svenskar" mot "icke-svenskar". Det fungerar inte att placera alla som kommer hit i samma område och sedan tro att integrering kommer som ett brev på posten.

Vi måste rannsaka den svenska integreringspolitiken, absolut. Vi måste se vart det har gått fel när det uppenbarligen finns så mycket rädslor människor emellan. Men att säga att "de" ska kickas ut är inte svaret.

Vonkis sa...

Så här bedriver Schweiz största parti kampanj SVP när landet ska rösta för eller mot ett förbud mot minareter. Texten hämtad från en kompis som bor i Schweiz.

--------
Jag är sååå arg på den rasism som Schweiz största parti så tydligt bedriver. Först affisch med tre vita får som sparkar ut ett svart. Sen en med tre svarta korpar som river sönder den schweiziska flaggan och nu när de vill ha minaretförbud en svart kvinna i burka med flera minareter bakom sig som ser ut som missiler... Blir faktiskt fullkomligt rasande.... Jag bara hoppas att de inte vinner den här omröstningen. Isf kommer de t.o.m. att riva de minareter som redan finns!
--------

Christina sa...

Jättebra och viktigt inlägg Vonkis, och läskigt att läsa vissa av kommentarerna du har fått!

Sen håller jag med om allt som Marianne skrev!

Anonym sa...

Jag tycker att det är sorgligt att personer som helt uppenbarligen varken är kapabla till empati eller att tänka längre än vad näsan räcker får så mycket utrymme i media. Självklart har alla rätt att yttra sig, men ibland önskade man ju att det inte var så.

Vad är det som gör att SD tycker att personer med utomnordisk bakgrund är mindre värda än oss andra som råkar vara födda här?

Vonkis sa...

Christina
Tack!

Anonym
En av många frågor kring SD...

Anonym sa...

Sverige har på 30 år förvandlats till ett ghetto med extrem arbetslöshet, utspårad kriminalitet, kass sjukvård, värdelös skola och ett tryck att införa sharia (barngifte, stening, prygling, könsstympning m.m). När väljarna börjar fundera på om denna utveckling är bra så tycker man att det är hemskt och "otrevligt". Helt absurt.

Cian sa...

Avskaffa flyktingmottagningarna där folk kan sitta i åratal med en oviss framtid..DET är inhumant..
Det ska ta max några veckor att få reda på om man får stanna eller inte,skärp upp SFI, som är en lekstuga, fram med praktikplatser på företag så de lär sej språket..För det spelar ingen roll om de är kristna,muslimer eller tillber den stora kaffeguden..Språket är den viktigaste nyckeln i allt..


Att tvinga kommunerna att ta emot flyktingar eller tvinga ut dem i landet för att undvika södertälje eller Rosengårds situation är nog jäkligt svårt...kaka söker maka som vi så fint ser i svensk-kolonierna i spanien..lösningen är att bygga,bygga och åter bygga villor,radhus och lägenheter..*titta en massa arbetstillfällen voila*

Vonkis sa...

Anonym
Mahmoud Aldebe, ordförande för Sveriges muslimska förbund, krävde införandet av sharialagar inom familjerätten i Sverige. Han kritiserades av flera muslimska ledare för sitt uttalande.

Cian
In i partipolitiken med dig!

Anonym sa...

Bra inlägg. Möt dom och stick hål på stolligheterna.

Jag skulle aldrig vilja leva i ett land som inbefattar mångfald...

bloggare på icedaniel.se sa...

Segrationen är ett stort problem i Sverige. Många miljonprogramsområden får aldrig någon riktig chans att etablera sig som ett stabilt hem för människor. De får mer eller mindre fungera som en flyktingsluss,tyärr.

Anonym sa...

Svensk invandringspolitik har haverat fullständigt.

Så det blir att rösta på SD 2010 för min del.