måndag, oktober 04, 2021

Höstfix

Välkommen till HöstBloggen

Det är bra när man inser att kroppen man (vi) har och anpassa aktiviteterna därefter.  Att rensa bland bärbuskar, sätta lök och gräva ut ett litet jordgubbsland räcker gott för en dag. Förhoppningsvis kommer det upp lite pärlhyacinter och krokusar runt bärbuskarna till våren.

Om jag får säga det själv, och det får jag så klart, är det ganska imponerande hur rakt jordgubbslandet blev med tanke på at jag bara använde ögonmått när jag grävde. Rambygget får vänta till våren. Det viktiga är att jordgubbarna är i jorden, även om de sitter lite väl tätt.

En av grannarna på lotten gav oss rosa pioner så jag grävde ner dem vid slutet av mormorsrabatten, vid regntunnan. Bergklinten som växer framför ska vi ta bort. Den ser mest risig ut och så ligger den lilla rabatten utanför gränsen för vår lott. Men, även det jobbet får vänta till våren.

Suzan vävde en ursnygg kompstkorg. Där ska det få växa en zucchini eller en pumpa nästa år. Planen är att det ska bli två vävda korgar till vad det lider.

På tal om pumpor. Den här lilla växer hos en annan granne. Samma granne som hade en pumpa som hängde från en portal tidigare.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ganska fint med hösten också. Så härliga färger.
Skönt att ni kan anpassa aktiviteterna efter vad kroppen anser. Bra att ni lyssnar på den.
Ha en underbar vecka.
/Marianne

Bloggblad sa...

Vilken fantastiskt fin korg S har vävt! Vill ha vill ha vill ha. Hur gör man? Måste det vara pil? Skulle passa så bra vid stugan.

Jag är grymt impad av hur duktiga ni är. Min planterings- och såbrunst infinner sig bara om våren. På hösten plockar jag svamp. Har noll lust att riva i rabatter och kratta nu.

Anonym sa...

Jordgubbsplantorna kan sitta ganska tätt på raden, 15-20 cm mellan tror jag det var. Det är bredden mellan raderna som ska vara breda, OM men har plats, vill säga.
Håller med dig och Bloggblad att korgen var superfin.
/Marianne

Annis sa...

Imponerad att du orkade gräva så mycket med enbart ögonmått! :-D
Annars är spade bra också.
Skämt åsido, verkligen snyggt höstjobb!

Vonkis sa...

Marianne
Hösten kan verkligen vara fin.
Vi har inte så mycket val än at lyssna på kropparna :-)

Bloggblad
Hon satte ner några grenar i marken och sedan tog hon trädskott och tunna kvistar och vävde runt dem. Hon har inte använt pil utan tog från det som växer i skogsbrynet vid spåret. Tror att hon även använt material från äppelträdet.

Marianne
Aha, ja då blir det kanske inte någon katastrof för jordgubbarna då.

Annis
Ha ha ha

Och tack :-)

Anni sa...

Bra jobbat! Man ska lyssna på kroppen och vara nöjd med det som blir gjort - inte bara se på det som borde göras.
Imponerad av dina raka kanter på jordgubbslandet och av den vävda korgen. Minns att jag gjorde en sådan korg för länge sedan och hade frösådd zinnia i den. Det var snyggt!

Vonkis sa...

Anni
Det tog ett tag men till slut lärde jag mig att lyssna på den här kroppen.

Åh, zinnia i komposten med pumpor, det skulle kanske vara något.