söndag, oktober 31, 2021

Fantastiska tomater

Välkommen till TomatBloggen

Tänk ändå hur fantastiskt det är med tomater. Ta bara det där med ett de kan mogna inomhus efter skörd. I slutet av september plockade vi de tomater som fanns kvar i växthuset. De allra flesta var så klart gröna så de jag tog hem fick mogna i vardagsrummet och i köket. 

Några veckor senare hade nästan alla tomater mognat och jag åt upp dem allt eftersom. Idag åt jag upp de sista jag hade hemma men på jobbet ligger några i en påse på mikron och väntar på mig. Äta egenodlade tomater till slutet av oktober, efter att ha sått några fröer som såddes i mars.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så häftigt att de går att mogna inomhus, och de blir så himla goda.
Marianne

Bloggblad sa...

jag är djupt imponerad! Jag ska pröva med tomater mot husväggen där jag hade luktärter. Jag har några gamla fönster i ett förråd som jag kan få ihop till ett låtsasväxthus (ev med lite hjälp). Jag har misslyckats med så många tomatplantor. Nån gång ska det väl vara min tur? Gödsel i mängd har jag fixat.

Vonkis sa...

Marianne
Supergoda!

Bloggblad
Det är flera i föreningen som odlar tomater på friland. Vi funderade ett tag på om vi skulle ställa fönster mot stugans baksida men där blev det rabatt istället. Största risken verkar vara att ställa ut dem i solen för snabbt så bladen bränns.

Anni sa...

Just de där småtomaterna är så tacksamma och goda. Bästa godiset!

Vonkis sa...

Anni
Och godis är gott 😂