torsdag, juli 29, 2021

Inga blixtrar men väl lite dunder

Välkommen till DunderBloggen

Idag kom jag faktiskt iväg till lotten. När jag var där började det regna och åska lite, tre fyra muller fick jag njuta av. Regnet var inte långvarigt men jag kunde se att hängrännan vi bytt ut på växthuset inte gjorde sitt jobb. Trots att vi satt ett stopp på den högre sidan var det där vattnet sipprade ut. Jag kom på att det måste bero på att tomten lutar så vi behöver sätta om fästena till hängrännan och ha större fall mellan varje fäste. Men det får bli en senare uppgift, tills vidare flyttade jag på regntunnan så den står där vattnet rinner ut nu.

Anledningen till att jag åkte till lotten var att demontera den andra ratlådan som står vid skogsbrynet. På söndag får vi nämligen hjälp av en annan tjej på området med att köra bort allt rat och då behöver den här vara i flyttbart skick.

Tack och lov var det inte lika överjävligt lång spik som använts i den här lådan, och virket var väldigt murket, så på några timmar var det klart. Det ska bli så skönt att få bort allt det här på söndag och kunna snygga till kanten mot skogsbrynet.

När jag rensade planteringen runt sötbärsträdet lossnade lite bark och när jag var där och petade blev det ett hål!

Nu är frågan vad det här beror på och framför allt om det finns något att göra eller om det bara är att ta ner trädet. Någon som vet?

När päronen var här fick jag en grässax av dem i tidig födelsedagspresent och hjälp så bra det är att ha den. Det går inte att komma åt överallt med vare sig gräsklippare eller trimmer, men se där kommer saxen till användning.

Klipp klipp, snipp snipp, så var det långa gräset runt pumporna borta. Där bakom ser ni förresten både ratlådan och sötbärsträdet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra att du har nytta av saxen.
Vi har också hört långdraget muller, långt bort, M3n varken regn eller blixt. Över 29 grader i skuggan i dag igen.
/Dina päron

Vonkis sa...

Dina päron
Stort tack för saxen :-)
Förhoppningsvis får vi både blixtar och dunder både här och där snart.

Versch sa...

Här har det dundrat på bra de senaste dagarna. Häromdagen när vi körde till Växjö hamnade vi mitt i åskvädret med blixtrar och ösregn. Bitvis var det lite svårt att köra, men i lugnt tempo tog jag mig fram till ortopedtekniska.

Det där trädet liknar ett gammalt äppelträd som vi hade i Skärblacka. Vi tog ner vårt vilket visade sig vara bra då en stor del inuti var murket. Det var tydligen bara en tidsfråga innan det skulle riskerat att rasa. Så mitt tips är nog att ta ner ert träd.

Vonkis sa...

Versch
Åh, lyllos er som haft mycket åska!

Ja, det känns som det är lite kört när trädet är så pass murket alldeles vid marken. Men så tråkigt att behöva ta bort det.

Versch sa...

Jag har faktiskt börjat uppskatta åska och blixtrar alltmer på äldre dar. Det kan vara riktigt mysigt, fast mindre roligt dock när man hamnar mitt i det under bilkörningen.

Visst är det tråkigt, men ni kan ju alltid plantera ett nytt träd sen.

Vonkis sa...

Versch
Nja, att sitta i en bil på vägen under ett åskoväder skulle nog inte ens jag gilla men har man bara ett hus att vara i, då är det så mäktigt och mysigt.

Anni sa...

Superfina pumpor!
Men ja, det är nog dags för trädet att tas ned under ordnade former. Plantera ett nytt i höst så får det en flygande start!

Vonkis sa...

Anni
Vi är väldigt stolta över pumporna :-)

Är det någon risk att det som drabbat trädet finns i jorden och kan drabba det nya trädet?