lördag, december 11, 2021

Kulturtant på galej

Välkommen till KulturBloggen

Vilken eftermiddag jag har haft, jag sitter här och känner mig lite tagen faktiskt.

Efter tvättid, melodikryss och lite Vinterstudion (med litet inhopp av Jacob Hård och Anders Blomquist) mötte jag upp Bloggblad på grekisk restaurang. Det var några år sedan jag var här senast men souvlakin var lika god som jag kom ihåg. Vi satt där ett bra tag och pratade om allt möjligt innan det var dags att gå på teater.

Det var Sörjen som blev, av och med Anna Takanen som stod på agendan. Föreställningen bygger på hennes bok med samma namn och berättar om hur hennes pappa kommer till Sverige som krigsbarn från Finland och hur det påverkat både pappan och Anna. Det var bara Anna Takanen och en man som spelade dragspel  och ibland rättade Annas finska uttal på scenen. Mer behövdes inte. Under de 90 minuterna blev det några skratt och några gånger var det nära till tårarna. Tänk att något som var menat att bli bra blev så fel.

Jag köpte ett exemplar av boken så nu har jag mer att läsa här hemma.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det var en riktigt givande eftermiddag och kväll! Jag blev riktigt rörd flera gånger, tårar på väg. Och ibland kom jag på mig med att sitta och le så kinderna krampade.

Anni sa...

Grekiska restauranger blir man nästan aldrig besviken på.
Boken och föreställningen lät intressant. Många som skulle behöva lyssna på andras berättelser innan de kläcker ur sig både det ena och det andra.

Vonkis sa...

Bloggblad
Tack detsamma. Vi får helt klart försöka göra om det här någon gång.


Anni
Det ligger en grekisk restaurang nära mig och där blev jag besviken senast, klyftpotatisen var sådan där färdigköpt som bara ska värmas i ugn :-/
Föreställningen är ute på turné med Riksteatern, kanske kommer det till någon teater nära dig?