tisdag, december 07, 2021

Är det inte det ena...

Välkommen till PendlarBloggen

Vi som bor på öster är helt ovidkommande för Östgötatrafiken. Det är sedan gammalt. 

För att ta ett dagsfärskt exempel. Ingen av linjerna kommer gå över öster den närmaste veckan, detta på grund av "fel på infrastruktur". Sätter man in någon ersättningsbuss för att plocka upp folk som åker från de fem hållplatserna? Så klart inte, hur skulle det se ut? Precis som vid terminsstarten, och många andra tillfälle, får vi ta oss till närmaste trafikerade hållplats för egen maskin. För mig innebär det att jag måste gå till stationen. 

I höstas tog den promenaden mig 15 minuter. Då var det inte snö och tiotalet minusgrader.  Jag kommer behöva lägga till i alla fall 10 minuters promenadtid. Och det är under förutsättning att jag inte får ont i knä, vrist eller under fötterna, då kommer jag inte kunna ta mig till bussen.

Det är bra kundbemötande det...

Uppdatering
Det är fel på en växel men det är bara åt ena hållet den inte fungerar. Tack och lov är det den som går förbi mig på resecentrum som fortfarande går över öster, så jag behöver inte gå till bussen på mornarna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ring dom och fråga om de betalar taxi till station. Det är det som kallar ”ersättningstrafik” när man inte plockar upp på rätt ställe. Man får det inte hemifrån, men från den hållplats man skulle ha åkt ifrån.
Det var därför U fick taxi upp till Mellansel när tåget inte gick in i Övik.
Lär vän inte gälla här, men skadar inte att fråga.
Marianne

Anonym sa...

Jag har tänkt samma tanke som du. Till Klockaretorpet och Haga sätter man in ersättningsbussar så fort det är spårarbete eller liknande. Men vi som bor på Öster är satta på undantag, aldrig att man ersätter linje 2 för oss som bor här.
Nu vet jag i alla fall att jag får gå till resecentrum i morgon (med tung packning) och det är ju inte första gången.
//Grannen vid Nya Torget

Bloggblad sa...

Vilket elände! Skriv insändare - ring till NT eller Östnytt.

Det kanske är infrastrukturen på diverse skrivbord som det är fel på.

Vonkis sa...

Marianne
De har inte stått för något sådant tidigare gånger när jag skrivit till dem och frågat utan bara hänvisat till att man får gå till närmaste trafikerade hållplats. Nu visade det sig att jag kan åka hela vägen på morgonen ändå men på hemvägen måste jag gå från rådhuset.

Grannen vid Nya Torget
Sent igår fick jag veta att trean går förbi oss på väg till resecentrum ändå, hoppas du såg det och inte behövde gå. Men nog är det märkligt att just vår sväng inte får ersättningsbussar. Det är ju ändå rätt många människor som bor efter den sträckningen.

Bloggblad
Nästa gång blir det baske mig en insändare.

Anni sa...

Fel på infrastrukturen - det var nytt!

Hoppas du tar dig till och från jobbet utan för mycket elände.

Vonkis sa...

Anni
Visst var det!