söndag, december 05, 2021

I senaste laget

Välkommen till HelgBloggen

Sent ska syndaren vakna men idag kom jag på att titta till de tvåamaryllislökar jag sparat från förra julen, en med laxrosa blommor och en rödvitrandig. Det ser ut som att de överlevt så kanske kan de börja blomma någon gång i januari-februari, nu när jag var så sen med att väcka dem.

Idag fick jag även upp en jultavla som päronen hade med sig ner i somras. Den här satt alltid på väggen mellan toaletten och vardagsrummet hemma så det var inte mer än rätt att den hamnade där även i min lägenhet.  Efter jobbet imorgon ska jag försöka få upp adventsstjärnorna och julgardinerna i vardagsrummet, så det blir i alla fall lite julstämning här hemma.

När jag plockade i lägenheten hittade jag fem hyacintlökar som jag köpte tidigare i höstas och lyckas glömma så de har hamnat i varsina krukor. De ska få gula blommor. Ja, och så har jag haft på tv:n i bakgrunden och följt längdskidor och skidskytte på tv.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den tavlan syddes av mig, innan julen 1974. En till oss och en till brorsan. Från början hade vi den solkalender, med paket på. Men när ni blev tre barn, så blev det för många paket på en tavla, så då blev det tre mindre bonader i stället.
Jag hade bekymmer vart jag skulle ställa mina amaryllisar mörkt och inte för kallt. Ställde dom i en pappersbärkasse, under en stol i sovrummet. Sedan har jag glömt att kolla dom. Får nog göra det i morrn.
Vår tavla, som din, har jag hängt på den inglasade balkongen.
// Din ömma moder.

Vonkis sa...

Din ömma moder
Funderade på om det var du eller mormor som sytt tavlan. Visst har det varit en liten bjällra längst fram på släden?

Anonym sa...

Jaa, det har de5 varit. Vi har kvar på våran. Ska knytas fast i lilla ”snöret” längst fram.
/ Din ömma moder

Bloggblad sa...

Gula hyacinter? Du skämta aprillo?

Vonkis sa...

Din ömma moder
Ska försöka hitta en att knyta fast på min tavla.

Bloggblad
Sånt skämtar man inte om :-)
Jag älskar gula, orangea och röda blommor, även om de är tänkta att blomma runt jul.

Anni sa...

Vill gärna se bildbevis på gula hyacinter!

Här kommer inga tomtar eller julgardiner upp före lucia. Jag ska ju stå ut med allt det röda till jul, kommer det upp för tidigt är jag less på det för tidigt också.

Vonkis sa...

Anni
Just nu är hyacinterna bara lökar men så fort det kommer fram några blommor ska jag lägga upp bilder. Jag har för mig att sorten heter yellowstone.

Men nog finns det väl tomtar i gröna och blåa färger också?