torsdag, december 16, 2021

Det blir inte så ofta som man tänkt sig

Välkommen till InsamlingsBloggen

Som jag skrivit tidigare har klassen startat en digital insamlingsbössa för att stötta Musikhjälpen 2021. Eleverna har bakat och sålt fredagsfika till personalen på skolan och i fredags såldes äppelkaka, muffins med blockchoklad och kanelbullar.

Den här veckan skulle det vara stor insamlingsfinal med en musikkväll för familj och personal på tisdagen. Eleverna skulle bjuda på sång, instrumentspelande, dans, trolleri och stand up, varvat med information om årets tema För en värld utan barnarbete.

Vi skulle avsluta det hela med att åka till Gamla torget/Kärlekens torg i Norrköping för att se Musikhjälpen på plats imorgon fredag.

Nu blir det inte så. Musikkvällen ställdes in i och med kravet på vaccinationsbevis och igår ställdes även besöket i Norrköping in på grund av sjukdom. Snacka om snopen avslutning på elevernas arbete. Men, det går fortfarande att skänka pengar till vår bössa så gå gärna in och stötta den. Klicka på den här länken och ge det du kan. Tack på förhand från mig och eleverna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket engagemang från din sida! Men definitivt inte förvånad.
Förstår att barnen är otroligt besviken, de måste ju ha ”laddat” inför både musikunderhållningen och resan upp till Norrköping. Går ju inte att säga ”vi kör nästa år”, för då är det ju i en annan stad!
Marianne

Vonkis sa...

Marianne
För att inte prata om engagemanget från eleverna. De blev så besvikna redan när vi sa att det inte gick att genomföra musikkvällen. Men om läget förbättras kommer vi köra till våren istället och skänka pengarna till någon annan organisation.

Anni sa...

Så tråkigt det är när man laddat för något och så blir det inte ens en tummetott. Tur att det i alla fall funkat med kakbaket, en liten tröst i sammanhanget. Själv har jag aldrig följt eller kollat på Musikhjälpen, trodde länge att det var något reklamjippo tills jag upptäckte andra som skrev om den.

Tack för teaterlänken, det låter som att Åkersberga är det närmsta Stockholm och det är ju en liten bit bort. Kikade också på din saffranslänk, kul att man verkligen behövde förklara grammet!

Vonkis sa...

Anni
Verkligen tråkigt. Vi kommer garanterat ha en bössa nästa år också men det hade varit så roligt att få åka till buren med eleverna.

Ett HELT gram! 😂