söndag, juni 25, 2023

Ett foto i timmen söndag 25 juni 2023

Välkommen till FotoBloggen

Det är annandag midsommar och dags för att ta ett foto i timmen. Hoppas ni mår bra i värmen.

Kl. 06. Vattnar på balkongen och ser att det är dags att knyta en ny rad till lejongapsrankorna att klättra på.

Kl. 07. Nere i tvättstugan för att tvätta lite. Jag råkade spilla lakvatten från bokashi på nig själv i fredags och hade tur att det fanns en ledig tvättid nu på morgonen.

Kl. 08. Är kvar i källaren. Jag skulle bara ställa ner några krukor och började sortera och ställa i ordning. Nog borde väl blomsterhandlar och handelsträdgårdar kunna ha ett pantsystem och ta tillbaka sina plastkrukor?

Kl. 09. Svettas i vanlig ordning som en gnu i värmen. Tack och lov för fläkten jag köpte för några år sedan.

KL. 10. Förbereder disken men själva diskandet får vänta till ikväll.

KL. 11. Nu blir det en liten road trip, Lånade verktyg ska lämnas tillbaka, saker slängas på Returpunkten och så lotten då förstås. AC:n får jobba hårt från start.

KL. 12. Ja se då glömde jag bort att ta ett foto.

Kl. 13. Står i panten på Returpunkten, den här bilden visar väldigt bra vad det är för drycker jag föredrar i värmen.

KL. 14. Titta som tätt åker det tåg förbi vår lott men idag var det faktiskt ett som stannade en liten stund.

Kl. 15. Jag skulle bara plocka kirskålen som växte på den här plätten men se de satt så ytligt bland mossan och så var det en faslig massa småsten under mossan så det blev till att da upp lite rötter och slänga ut lite gräsfrön. Men det tog inte fullt en timme.

Kl. 16. Plockar i ordning lite i stugan.

Kl. 17. Jag skulle gå och fråga en granne om råd vad man ska tänka på när man ska köpa plaströr som stöd till nätet över jordgubbarna. Men vi fastnade vid hans vattentunna där ett djur som ser ut att vara en skalbagge, simmade runt.

Kl. 18. Fixar med mitt enorma insektshotell. Det behövs mer av allt för att fylla alla fack. R sågade till bambupinnarna när jag lämnade tillbaka verktygen och så fick jag avsågade reglar som det ska borras olika stora hål i. Det jag gjort som syns på bilden är att jag satt en kartong som bakstycke och den satte jag fast med en bräda mitt på bak. Man kan se att den sticker upp över taket, så då kan vi borra fast hotellet i stugväggen där.

Kl. 19. Det är dags att lämna lotten för den här gången, S kommer snart med tåget.

Kl. 20. Bilen är tillbaka lämnade, jag har gått hem från stationen och är varm som en gnu. Det får bli en kall briska hallon och vinbär innan jag hoppar in i duschen.

Kl. 21. Har tagit en skön svalkande dusch. Avslutar den här dagen med att sitta en stund på balkongen och njuta av fontänens porlande samtidigt som jag lyssnar på Europapoddens specialavsnitt om Silvio BerlusconiAndra som fotar sin söndag hittar du här.

10 kommentarer:

Jenny Nodén sa...

Är inne och kolla hur din dag ser ut. Ser ut som vädret är vackert.

Anni sa...

Jomen jag undrar om inte Plantagen hade något sådant för fyrkantiga krukor förra året? Har inte varit dit i år (undviker stället), så jag vet inte om det finns kvar eller hur det fungerade. Men såklart, så ska det ju vara deras egna krukor ...

Karoleen sa...

Ett pantsystem för ytterkrukor vore brilliant! Jag har så mycket ytterkrukor som jag inte vet vad jag ska göra av och de känns dumt att slänga.

Annika sa...

Något man ser en masse av på loppisar, krukor och barnkläder.

joakim sa...

Är en väldigt varm dag idag :)

Anonym sa...

Du har verkligen haft en intensiv dag!
Marianne

Micke sa...

Det där ser ut bli ett fasligt stort "hotell"!

Vonkis sa...

Jenny Nodén
Det har varit soligt och väldigt varmt dag. Några skulle säga vackert, jag säger olidligt :-)

Anni
De har ett pantsystem på en sorts krukor till perenner, något om rabatt när man lämnar tillbaka fyra krukor. Men nog skulle systemet kunna utvecklas och fler aktörer skulle kunna ha likande system.

Karoleen
Känner samma, när man vet att de bara går till förbränning känns det onödigt. Men de tar mycket plats där i förrådet krukorna, det gör de.

Annika
Ja gud ja, där kryllar det av krukor.

joakim
Det har det sannerligen varit!

Marianne
Nja, kanske inte så intensiv i värmen, det har varit lite rörelse när jag varit på olika ställen.

Micke
Jo du, det kan man lugnt säga. Ett av facken hade räckt mer än väl.

Anni sa...

Ska se om jag hittar bilden på ännu större insektshotell som jag fotade av från ett teveprogram en gång. Skickar den på insta i så fall, så du får lite tips.

Efwa sa...

Kikar in på din dag så här dagen efter. Vad smart det vore om det fanns ett pantsystem för småkrukor.