torsdag, juni 29, 2023

På resande fot

Välkommen till Resebloggen

Så var dagen för min resa till Skåne på egen hand kommen. Vid 8:30 kom jag iväg. Rutten gick via Kalmar, ni förstår varför.

Jupp. Det skulle bli ett besök i Kalmars domkyrka, till min bucket list att besöka alla domkyrkor i Sverige. Och nej, Kalmars domkyrka är egentlige ingen domkyrka eftersom Kalmar tillhör Växjö stift, men den är ändå en domkyrka. Mer om detta i ett eget inlägg.

Sträckan Norrköping - Kalmar körde jag i ett svep och det var inte så bra märkte jag. Så Etappen Kalmar - Simrishamn bestämde jag mig för att ta minst en paus. Den första kom tidigare än jag tänkt. Vid Söderåkra tyckte gps:en att jag skulle lämna E22 och köra på mindre vägar och där i Söderåkra kom en mack så lägligt så det blev både en korv både in och ut (såry). I höjd med Karlskrona var jag tillbaka på E22 igen.

Vid Trolle Ljungby var det dags att lämna E22 igen och oj oj oj. När man kör efter Trolle Ljungbyvägen uppenbarar sig plötsligt lilla Trolle Ljungby kyrka, så där tog jag nästa paus.

Tyvärr var kyrkan låste men jag fick mig i alla fall en bensträckare när jag gick runt den. Bakom kyrkan syns lite av Trolle Ljungby slott.

Så skönt att vara framme och har tre sängar att sova i. Jag känner mig lite som Guldlock.

När jag checkat in tog jag en lite vända i centrum för att hitta lite mat. Då såg jag att S:t Nicolai kyrka låg ett stenkast bort. Jag har planerat en liten kyrkoturné imorgon så den får också ett eget inlägg senare.

Maten då? Jag köpte en cesarsallad på Ica och satte mig i vandrarhemmets rosenträdgård och åt. Nu ska jag sova.

4 kommentarer:

Malena sa...

Vilken klok GPS du verkar ha!
Jag kör inte själv sträckan Karlskrona-Kalmar (Söderåkra) särskilt ofta men vet via tidning och radio att det periodvis är jobbigt att köra E22 mellan Jämjö och Lösen pga ombyggnad av E22:an. Om du kom ut på E22 vid Karlskrona kanske du slapp det värsta.

Jag hoppas att modern har det bra trots utebliven resa. Att åka tåg och sedan bila till Skåne låter som lite för mycket när en varit sjuk. Du får fota mycket och dela med dig av bilder både till henne och oss här på bloggen!
Vilka ljuvliga rosor de hade i rosenträdgården - kanske du fick inspiration till lotten?

Vonkis sa...

Malena
Aha,ja då var det ju bra att det blev en avstickare från E22.

Den ömma modern mår mycket bättre men som du skriver var det inte läge för en så pass omfattande resa nu. Vi får göra ett nytt försök nästa sommar. Gällande rosorna är jag rätt sugen att ta med flera av dem till lotten 😉

Anni sa...

Slottet har jag ju sett men den lilla söta kyrkan missade jag helt! Vilken perfekt bensträckarpaus för dig. Så udda det måste ha känts att sova bredvid två tomma sängar.

Vonkis sa...

Anni
Det var sannerligen en perfekt paus, och välbehövlig.
Nog var det ett stort rum att ha för sig själv alltid men oj så bra när jag skulle packa och kunde sprida ut mina saker ordentligt.