onsdag, februari 03, 2010

Stjernkvist och skolan

Välkommen till SkolBloggen

Hade inte tänkt att skriva om det här men gör det ändå, blir så irriterad.

Skolinspektionen har ju varit tunt och inspekterat olika skolor, bland annat skolan jag jobbar på, och har kommit fram till att de flesta skolorna inte arbetar mot mobbing på ett tillfredsställande sätt. Det säger jag inget om.

Det som däremot har gjort mig så upprörd är att Lars Stjernkvist i dagens ExtraÖstergötland säger att han med sträng hand, tror jag det var) ska få oss skolpersonal att göra rätt.

Kära Lars Stjernkvist

Du kan börja med att komma ut till skolorna, och delta i vårt arbete under en eller två veckor.

Välkommen till vår vardag med kaos på morgnarna då någon kollega vab:ar eller är sjuk, vilket leder till att den lärarens klass endera delas upp på andras klasser, får klara sig själv, eller att de lärare som finns på skolan ta klassens lektioner då man egentligen har planeringstid. Planeringstid, du vet, tid då vi ska planera lektioner, skriva händelserapporter, kontakta föräldrar, rektor, kurator skolsköterska, skicka mail, fylla i frånvaro, skriva iup:er o.s.v. Vikarier kan inte tas in, för det finns inga pengar.

Välkommen till vår vardag med oro i klassrummen då elever som behöver och är beviljad stöd inte kan få det, för det finns inte tillräckligt med spec.personal för att täcka upp behovet.

Välkommen till vår vardag med personal som går på knäna efter alla neddragningar.

Och välkommen med din förklaring hur vi ska kunna spara in ytterligare 600 000 kronor på ett år.

Sedan kan du komma och snacka om läraruppdraget hit och läraruppdraget dit.

Läs mer
SVT
NT
NT


Dagens FRA:are – Hamas Fatah
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Channal sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vonkis sa...

Anna
Tack så mycket.
Jo, vi får mer och mer vi ska göra, på allt mindre personal. väntar bara på att föräldrarna ska reagera.

Cecilia sa...

Hello Vonkis!
Nu tycker jag i och för sig inte att Jan Björklund har gjort så stora förändringar under de tre år han suttit men tycker alltid att de som bestämmer inte ska få stå oemotsagda, så; GO VERONICA! "Lasse Stjärna" är välkommen till mig med.

Rickard sa...

Heja Veronica.

Anonym sa...

Bra skrivit! Skicka den till kommunen, så det blir lite resultat av dina tankar. är inte så säker på att Stjärnan läser din blogg.

Elisabeth

Anonym sa...

Bra skrivit! Skicka den till kommunen, så det blir lite resultat av dina tankar. är inte så säker på att Stjärnan läser din blogg.

Elisabeth