tisdag, oktober 25, 2011

Att förfalska sin historia

Välkommen till HistoriaBloggen

Sedan Moderaternas senaste partistämma står det att läsa i deras partiprogram att Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.

De allra allra flesta av oss vet att det inte är sant.

Efter detta tilltag från Moderaterna är det flera som vill hjälpa partiet att förbättra sin historia, så föddes hashtaggen #stuffmoderaternadid på Twitter och en grupp med samma namn startades på Facebook.

Min absoluta favorit är denna
1949: Reinfeldt och Schlingmann skriver under pseudonymen "George Orwell" boken 1984 för att uppmana allmänheten att vara på sin vakt för regimer som avsiktligt förfalskar historien för sin egna vinnings skull.

Här är några andra pärlor

1658 Sten Tolgfors leder ett modernt svenskt insatsförsvar över Stora Bält och befriade Skåne och Bohuslän

1789 startade Borg franska revolutionen när brödet hade blivit för dyrt

1800-talet Moderaterna uppfinner spinnmaskinen "Spinning Freddy" och startar industriella revolutionen i England

Året är 1963. Stor folksamling i Washington D.C. Gunnar Hökmark stiger upp på podiet och säger "I have a dream..."


Visst går det att skämta om det här men samtidigt är det väldigt allvarliga saker Moderaterna håller på mig nu. Och det känns väldigt oroande att inte fler verkar bry sig.

Men moderata politiker verka kunna Komma undan med det mesta

Läs mer
Aktuellt i Politiken DN DN SvD SvD SVT SVT Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Sydsvenskan

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

bengt olsson, stockholm sa...

Kul exempel på historiska händelser som Moderaterna initierat.Det som är ett bekymmer och det du berör är att ingen bryr sig. Moderaternas P.Schlingman,har räknat ut att den del av befolkning som behöver stödja partiet är ungefär den del som går förbi varje skyltfönster eller glasdörr och tittar i profil om man är lika snygg nu som för ca 3 minuter sedan. Alltså en som inte bryr sig i poltiska grundfrågor. De som ev bryr sig och har några värderingar, de läser den övervägande (80%) borgliga pressen, och den har inget genuint intresse av att släpa alliansens representanter i skiten utan släpper ganska fort "obeväma" avslöjanden. Sedan har alliansens regeringsmedarbetare en tendens att inte svara på frågor eller komma till intervjuer när det är obekvämt. "jag svarar inte i dag och imorgon har borgliga pressen släppt frågan"