torsdag, oktober 20, 2011

Vart är vi på väg? Mot ättestupan 2.0?

Välkommen till MänniskoBloggen

Ibland undrar jag vart vi är på väg, om han kanske inte har rätt den där pastorn i USA som säger att världen kommer att gå under imorgon fredag.

Att likt migrationsminister Tobias Billström och statsminister Fredrik Reinfeldt hävda att vi i Sverige inte har råd att ta hand om gamla, dementa och hjärtsjuka människor, utan de ska kastas ut ur landet om de inte är födda här. Skit sak samma om den gamla, dementa och hjärtsjuka människan har någon familj kvar i hemlandet.

Sverige har inte råd. Basta!

Eller, skulle det vara så att vi hade råd, om vi inte satsat på skattesänkningar de senaste fem åren?

Jag har sagt det förr och får uppenbarligen säga det igen, och igen. Jag är en av dem som fått lite mer kvar av min lön när skatten är dragen, men det är inte värt det, om priset ska vara att vi inte kan ta hand om människor som är gamla, dementa och hjärtsjuka.

Dessutom undrar jag, om det nu bara är Moderaterna och Sverigedemokraterna som säger nej till att ändra lagen och återinföra sista länken, varför lägger inget parti fram det förslagen i riksdagen då? Det finns ju uppenbarligen en majoritet för att ändra lagen.


Läs mer
SVT SVT SVT SVT SVTDebatt DN DN DN SvD SvD Dagen Dagen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Lars sa...

Hur ska vi betala reformen? Skattesänkningar är inte en framkomlig väg politiskt verkar det som. Kanske kan vi höja pensionsåldern med ett år för att kunna försörja äldre anhöriga från utlandet?

Vitsippan sa...

Hej Vonkis !

Tror vi på att världen går under i morgon, en gång alldeles i början av 60talet var det någon "idiot" som sa likadant, jag var nykär och tyckte det var för jävligt att inte få leva,gifta mig och få barn.
Men det var bara en bluff.
Så hoppas jag kan läsa bloggar i vanlig ordning i morgon.Samt skriva lite halvtramsiga kommentarer. hihihi Kram Mi

Ps. en dag till så är det Lördag.Ds

Vonkis sa...

Lars
Regeringen har tydligt visar hur den prioriterar. Uppenbarligen är det viktigare att sänka krogmomsen än föra en human asylpolitik.

Vitsippan
Vi får hoppas på det. Än så länge verkar det ju lugnt i alla fall.