onsdag, oktober 12, 2011

Pinsamt

Välkommen till PinsamtBloggen

Det känns som det är dags för Håkan Juholt att tacka för sig nu. Och folket i valberedningen borde ta sig en stor funderare över hur de skötte sitt uppdrag.

Jag tror, att många inom Socialdemokraterna var glada när Juholt klev fram som en partiledarkandidat. Så glada att de inte gjorde en ordentlig koll av hans förehavanden. Visst måste människor få begå misstag, men lyft själv fram de misstagen när du väljs, eller föreslås som exempelvis partiledare.

Jag tror också att sättet som partiledare väljs inom Socialdemokraterna är en bov i hela det här dramat. Om det istället hade gått till som i de andra partierna, med en öppen process där alla som känner sig manade kliver fram och säger det, hade allakanddater säkerligen utsatts för en ordentlig granskning. Om inte annat så av motståndare inom partiet.

Nu skedde istället rekryteringen bakom stängda dörrar och medlemmarna fick inget veta förrän det hela var så gott som klart.

Det finns helt enkelt mycket att lära av hela den här historien

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet SVT SVT Expressen Expressen Expressen Expressen DN DN SvD SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Marianne sa...

Jag håller inte med dig om att Juholt borde avgå. Det är visserligen ett klantigt agerande men inte gjort med ont uppsåt. De enligt tidningarna "solklara" reglerna är inte så solklara när man väl läser dem och enligt denna artikel så finns det heller inget som juridiskt visar på fel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13769445.ab.

Däremot håller jag med dig om att processen borde ha varit öppen. Juholt _blev_ granskad och det kanske visar på att det här inte var ett sånt självklart fel som tidningarna gärna vill visa på.

Något som oroar mig mer i det som händer i partiet nu är den läcka som finns. Den som läcker ut utkasten till budget och får det att verka som att de skulle ha uteslutit vissa frågor och att Juholt sedan får backa. När det istället handlade om en process som var långt ifrån klar. Som en skiss till en uppsats. Det må vara riktad mot Juholt eller inte men det skadar partiet otroligt mycket. De otroligt viktiga frågor som drivs kommer i skymundan av detta dravel. I ett sånt brett parti som socialdemokraterna så kan inte alla tycka lika. Det är däremot oerhört viktigt med olika åsikter för att driva oss frammåt, göra oss bättre. Men att sedan ta till fulknep för att få igenom sin agenda på detta sätt, istället för att gå de demokratiska vägarna, skadar partiet oerhört.

Jan-Olov sa...

Förstår inte hur man kan försvara Juholt alls, faktiskt.
Bidraget är inte ens det senaste i cirkusen. Nu kommer det fram att Juholt har gett sitt stöd till Morgan Johansson, men vänder sedan kappan efter vinden när förslaget får kritik.
Har Juholt ingen heder? Ingen uppfattning som är sin egen?
Det är ett flängande hit och dit. Juholt är en åsiktsmaskin, inget annat.

Rickard sa...

Ytterligare en aspekt i hela mediadrevet är att alla tyckare överhuvudtaget inte verkar vara kritiska till de nyheter som står på löpet. Samma media som alltför ofta gör massa antaganden om personer/politiker och gör det till en sanning. Varför är alla tyckare helt plötsligt så övertygade att dom har all information? Är vi så blåögda och naiva att vi sväljar allt vad journalisterna matar oss med?
Kan det finnas någon likhet mellan den kritik som ges Socialdemokraterna och Sveriges syn på jämställdhet?
Hur ofta är det mamman i ett hetroförhållande som säger nej till sitt barn därför att pappan ber barnet fråga mamma?
Hur ofta får inte Socialdemokraterna skulden för att vara ett bidragsparti när Moderaterna öser skattepengar in företagsägarnas fickor. Men det är fortfarande Sossar som är ett bidragsparti. Och då när kritiken haglar. Då väljer partisterna att göra borgarnas jobb.

Anonym sa...

fråga till Rickard
"Moderaterna öser skattepengar in i företagsägarnas fickor" Nämn exempel på vad du medar.

Rickard sa...

Privata skolor, privata hälsocentraler är exempel där skattepengar går till företagets vinst istället för vad pengarna är avsedda för. Det är absolut inte generellt men det är heller inte en ynka andel.

Sänkta arbetsgivaravgifter som är framskjuten lön i form av pension och sjukförsäkringar..
Hur många miljoner fick McDonalds?140 miljoner 2009 Anställde dom fler? 800 nyanställda deltidare. Väl använda pengar måste jag säga. Vem fick resten av pengarna? Cheferna.