måndag, oktober 31, 2011

PK och humorbefriad?

Välkommen till HumorBloggen

I dagens DN finns en intervju med Mona Sahlin, den handlar om det hat hon mött och hennes vilja att inte själv bli uppslukad av hat mot andra.

Att Mona Sahlin varit utsatt för ett otroligt stort hat har nog m ånga av oss känt till, men inte exakt hur det tagit sig uttryck, även om hon berättade lite om det i sitt sommarprogram 2007

I intervjun i DN får vi ett nytt exempel, från i somras.

Tidigare i år dödades nära sjuttio medlemmar i de norska socialdemokraternas ungdomsförbund på ön Utøya. Efter massakern fanns följande kommentar på en större svensk regiontidnings nätupplaga under ett dygn: ”Om det dog en ny knoppande Mona Sahlin på Utøya blir världen en bättre plats att leva på om femtio år. Tack Breivik”.

När jag läste på universitetet hände det ibland att jag var på en fest där några sjöng en snappsvisa som handlade om att Göran Persson ska dingla i ett rep eller tackade Christer Pettersson för ett väl utfört jobb 1986.

Under den senaste valrörelsen gick den här historian runt på olika forum:

Käre Gud!!!Det senaste året tog du ifrån mig min favoritskådespelare Patrick Swayze, min favorithårdrockare Dio & min favoritsångare Michael Jackson.Så nu vill jag att du ska veta att mina favoritpolitiker är Mona Sahlin och Lars Ohly.Amen!

Någon gång såg jag att Mona Sahlin och Lars Ohly var utbytta mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

När jag reagerat på ovan nämnda sånger och historier har jag så gott som varje gång fått till svar att slappna av, ta det lugn, ta inte så allvarligt på allt, att inte vara så jävla politisk korrekt och så vidare.

Men handen på hjärtat, vad är det som är så himla roligt med såna där visor och historier? Speciellt med tanke på hur vardagen ser ut för dem som de handlar om?

Läs mer
DN

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Erik, Sthlm sa...

För att inte tala om allt hat och hot som riktats mot sverigedemokrater.

Vi behöver komma tillbaka till ett anständigt politiskt samtal. Där vi ger varandra utrymme, lyssnar på varandra och respekterar att vi inte tycker likadant.

Janne sa...

Mona ger själv svaret på sin fråga i intervjun: 'Många makthavare använder hatet för att stärka sin position'. Där slår hon huvudet på spiken. Att hon är hatad är för att sossarna existerar tack vare de egna ledens hat mot de som inte vill rätta sig i ledet. Socialistiskt övertygade ärver hatet till alla icke-socialister. Jag har vuxit upp i en sosse-kommun och fått min beskärde del av föraktet från sossar. Varför kan de inte bara låta andra ha sina egna drömmar som de får förverkliga?

Anonym sa...

Jag är uppvuxen i en socialdemokratisk stad där min pappa hade ett företag. Gissa resten.

Hälsningar Eva