lördag, augusti 01, 2020

Den hundratrettioandra dagen: Torghandel och sexfunderingar

Välkommen till IsoleringsBloggen


Dag etthundratrettiotvå i isolering. Första dagen i augusti började med strålande sol så jag begav mig till torget för att spana in försäljarna där och tur var väl det! Det var ganska många försäljare där idag. I vanliga fall brukar det vara Blomsterhuset, en man som säljer ägg och en kvinna som säljer bröd som brukar vara där.

Jag fick med mig både potatis, tomater, en asterbukett, blåbär och röda vinbär. Blåbären ska bli sylt och de röda vinbären ska jag använda i en marängkaka

Ser om Normala människor igen och funderar över Mariannes relation med Lukas. Hon säger att hon inte vill att Lukas ska tycka om henne så han börjar att dominera henne, knyter fast hennes händer när de har sex, hon får inte titta bort när de har sex, hon får inte duscha efteråt förrän han ger tillstånd, han säger att hon är värdelös etc. Jag förstår att hon har sagt åt honom att göra så men att han går med på det. Han tänder uppenbarligen på det. När Marianne till slut säger nej, då har han svårt att möta hennes blick och skäms uppenbarligen, men fram till dess han har minst sagt bara kört på. Jämför när Marianne och Connell har sex och hon frågar om han vill slå henne och han bara slutar och frågar vad hon menar. 

Ja, så ser mina funderingar ut en helt vanlig lördagskväll.


3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så himla bra att de finns att köpa! Att få ihop en liter för den som plockar så petnoga som jag, utan att minsta blad eller barr kommer med, det tar tid! Torra är de också. Maken rasar ihop lite snabbare med blötare bär och mer skog. Men så får han rensa själv efteråt!
Både igår kväll och idag gick vi precis bara bakom knuten och fick ihop till frukostfilen och i morse, och lika mycket till står och väntar till i morgon.
Blir det inte så varmt i morgon som det varit idag, ska vi nog ge oss längre in och försöka få ihop lite mer att frysa in och kanske att baka en kaka av.

Normala människor såg jag bara två avsnitt av. För mycket sex. Alltså, sex är ok, men inte att titta på. Relationer är jag intresserad av, fast de behöver inte utspela sig i en säng.

Anni sa...

Har man ingen skog kan man plocka på torget, tur är väl det!
Hur normala är de egentligen i Normala människor?

Vonkis sa...

Bloggblad
Det låter som att du och jag plockar på samma sätt. När man kommer hem vill man ju inte behöva rensa, då är det roligare att direkt kunna sätta igång och sylta, safta, baka eller frysa in.

Anni
Det är sannerligen tur.
Jag tror att de är hyfsat normala i Normala människor :-)