tisdag, augusti 18, 2020

Den hundrafyrtionionde dagen: Return of the duva

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrafyrtionio i isolering. Det är väldigt länge sedan jag vaknade innan klockan blivit sex och på en gång varit pigg och gått upp. Idag hände det och jag tror det beror på min duvdar (duvradar).

För vet ni vad. Jag vaknade. Satte mig upp och tittade ut genom sovrumsfönstret. Noterade att klockan var 05:4, ryckte på axlarna och började ta på mig stödstrumporna. 

Det var då jag hörde det. Det där förhatliga kurrandet som bara en äcklig duva kan åstadkomma. 

Tror ni inte att duvan från i våras (tro mig, jag känner igen den) sitter på samma blomkorg som den försökte claima tidigare i år. Så det blev till att stega till balkongen, slita upp dörren och skrika Försvinn härifrån! Tio minuter senare var båda väggkorgarna nedskruvade.

#IngaDuvorPåMinBalkong


8 kommentarer:

Anonym sa...

Attans!
Vad gör du med blommorna i korgen, eller funkar det om du har dom på golvet?
Marianne

Vonkis sa...

Marianne
De fick bladlöss tidigare i sommar och hämtade sig aldrig riktigt från det angreppet trots ihärdig behandling från min sida, så de var döda då jag slutade vattna dem för en dryg vecka sedan.

Bloggblad sa...

Jag köpte ett långt snöre med små gulliga spegelbitar på. Inga fåglar gillar det... Tänkte ta med det till landet första sommaren, men där vill jag ju ha fåglar! Det finns inte några "luftråttor" där. Bara gulliga...

CD-skivor? Nät?

Vonkis sa...

Bloggblad
Jag har en sådan spegelgirlang samt att jag satt fast buntband med änden uppåt över hela balkongräcket samt aluminiumfolie lite här och där. Tyvärr får jag nog skippa korgarna på väggen nästa sommar, kanske kan det fungera med en spaljé istället.

Bloggblad sa...

Jag blev av med skatorna på balkongen (där jag ytterst sällan vistas) med hjälp av CD-skivor som dinglar. Skatorna kanske är dummare än duvor?

Vonkis sa...

Bloggblad
Eller så är det duvan så är dum som inte förstår att den ska bli rädd. Platsen den alltid sätter sig på är precis bredvid där spegelgirlangen hänger.

Anni sa...

Grillspett i trä med vassa spetsen uppåt?

Vonkis sa...

Anni
Får nog bli några sådan till våren för säkerhets skull.