söndag, augusti 02, 2020

Den hundratrettiotredje dagen: Förvirrad, kökstjänst och minnesdag

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundratrettiotre i isolering. Vaknade i morse och hade full koll på att det var söndag. Vattnade blommorna, diskade undan, bytte dammsugarpåse, lyssnade på podd. Tittade på klockan och såg att den närmade sig tio, skuttade till (ja, skuttade), satte på tv:n och väntade på att det sista avsnittet av Downton Abbey skulle  börja. Gick in på tv.nu för att kolla om det kanske var så att TV4 skulle börja om med säsong ett efter den sjätte säsongens julspecial. Döm av min förvåning då det inte alls visades något Downton Abbey idag, för det är söndag och det är på vardagar som serien sänds. 

Idag blev det även till att steka en älgfilé. Den ska inte ätas förrän imorgon då jag ska ge mig på att göra potatisgratäng för första gången. Hoppas verkligen att den blir krämig och bra. Om den inte går att äta får jag väl slänga ihop lite klyftpotatis. Älgfilén blev jag faktiskt nöjd med. Tycker det är lätt att den blir torr men inte den här gången.

Tyvärr blev inte marängkakan så bra. Den långpanna jag har är väldigt stor så jag gräddade kakan i en ugnsform från IKEA, frågan är om jag ändå inte skulle ha gjort den i långpannan för smeten reste sig betydligt mer än jag hade räknat med. Sedan hade jag behövt vispa marängen en stund till med elvispen blev snudd på  het så jag vågade inte ha igång den längre.

2 augusti är minnesdag för de romska offren för nazisternas förintelsepolitik. Natten mellan 2 och 3 augusti 1944 mördades omkring 3000 - 4000 romska fångar i Auschwitz-Birkenau i det som kallas zigeunernacht

2 kommentarer:

Anni sa...

Eftersom du lyckades bra med älgfilén får väl marängkakan ses som en liten plump i protokollet. Det hade ju varit mycket värre om det blivit tvärtom!

Vonkis sa...

Anni
Du, det har du helt rätt i :-)